Γ’ Εθνική: Με διπλό χτύπημα Λίτσκα νίκησε τον Εύοσμο αλλά… σχεδόν υποβιβάστηκε η ΑΕΔ

Χάρη σε δυο γκολ του Γιώργου Λίτσκα πανηγύρισε τη νίκη επί της ΑΕ Ευόσμου με σκορ 2-0 η ΑΕ Διδυμοτείχου στο πλαίσιο της 13ης εμβόλιμης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, ωστόσο ο συνδυασμός των άλλων αποτελεσμάτων φέρνει τους πρωταθλητές της ΕΠΣ Έβρου με το ενάμισι πόδι ξανά στο τοπικό.

Και αυτό γιατί μπορεί η ΑΕΔ να έφτασε τους 13 βαθμούς να απέχει 5 πόντους από την Ελπίδα Σαπών που αυτήν την στιγμή είναι πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, όμως είναι δεδομένο ότι Σοχός και Εύοσμος που αυτην την στιγμή είναι στη ζώνη του υποβιβασμού, θα πάρουν από τουλάχιστον τρεις βαθμούς από τα ματς με Σιδηροχώρι φτάνοντας τους 19 και 17 αντίστοιχα. Με δεδομένο ότι Ευοσμος (στους 17 με αυτή τη λόγική) και Αβατο (στους 18) παίζουν μεταξύ τους την επόμενη αγωνιστική, γίνεται αντιληπτό ότι η σωτηρία θα πάει ακόμα πιο ψηλά, τουλάχιστον στους 19 βαθμούς και ίσως πιο ψηλά.

Με την διαμορφωθείσα κατάσταση, στους 19 βαθμούς η ΑΕΔ υστερεί με όλους σε αυτήν την ισοβαθμία πλην του Ορφανίου που είναι και η μόνη ομάδα με τα υπάρχοντα δεδομένα που μπορεί να προσπεράσει αν η ΑΕΔ κάνει δυο νίκες και το Ορφάνι δυο ήττες – αλλά ακόμα και αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό στους Εβρίτες για να σωθούν αν υπάρξουν και άλλες ομάδες που θα ανέβουν πιο ψηλά, όπως πχ οι Σάπες που θα διεκδικήσουν τρίποντα στα τελευταία τους παιχνίδια.

Η ουσία σε κάθε περίπτωση είναι ότι η ΑΕΔ έδειξε διάθεση να παλέψει μέχρι τέλους, να πουλήσει ακριβά το τομάρι της και τουλάχιστον να συνεχίσει να ελπιζει στο θαύμα, αφού η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Και αυτήν την διάθεση την έδειξε από το ξεκίνημα του αγώνα, αφού μόλις στο 2′ ο Λίτσκας άνοιξε το σκορ από σέντρα του Θανου και στο 34′ ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με μακρινό σουτ εκτός περιοχής. Μάλιστα στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου παραλίγο να πετύχει χατ τρικ αλλά σουταρε άουτ (στην φωτο αρχείο ο σκόρερ της αναμέτρησης).

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να μειώσουν το σκορ στο 80′, όταν κέρδισαν πέναλτι αλλά ο γκολκίπερ Παππάς μπλόκαρε την εκτέλεση και κράτησε το 2-0 για την ομάδα του. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα και το ντεμπούτο του Μόμα στην ανδρικη ομάδα σε ηλικία 17 ετών, μπαίνοντας στο 83′ στη θέση του Βαγγέλοβ. Πλέον η ΑΕΔ έχοντας 13 βαθμους θα πρέπει να επικρατήσει και στα δυο επόμενα παιχνίδια με Απόλλωνα Παραλιμνίου και Αρη Αβάτου για να διατηρήσει τις όποιες λιγοστές της ελπίδες για παραμονή, αλλά θα πρέπει να έρθει συνδυασμός αποτελεσμάτων που είναι αλήθεια πως πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβούν.

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Χρήστος Μαυράκης): Παππάς, Θάνος, Παντελίδης, Γκιντίδης, Σιδηρόπουλος, Σταματόπουλος, Παπούδης (78′ Σιναπίδης), Βαγγέλοβ (83′ Μόμας), Λίτσκας (65′ Γιαννόπουλος), Γκασίδης (84′ Μαμρικισβίλι), Γιαννιώτης.