Ξεκινάει η πρώτη “Διεθνής Εβδομάδα στο ΔΠΘ”

Το Γραφείο Erasmus του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, και το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, συνδιοργανώνουν, για πρώτη φορά, Διεθνή Εβδομάδα Επιμόρφωσης με τίτλο «First Duth International Week: a five-day online training programme», από την Δευτέρα 24 έως την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021.

Πρόκειται για μια διοργάνωση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με σκοπό την επιμόρφωση τόσο διοικητικού όσο και ακαδημαϊκού προσωπικού από Πανεπιστήμια εταίρους ή δυνητικούς εταίρους του Δ.Π.Θ. Η διοργάνωση, ενώ σχεδιαζόταν να γίνει με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων τον Οκτώβριο του 2020 στη Θράκη, υλοποιείται διαδικτυακά.

Στην Εβδομάδα Επιμόρφωσης First Duth International Week: a five-day online training programme, πρόκειται να πάρουν μέρος 81 συμμετέχοντες από 36 Πανεπιστήμια 22 χωρών, μεταξύ άλλων από την Αλβανία, Ιταλία, Αρμενία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Ουκρανία, Κροατία, Πολωνία, Τουρκία, Καμερούν, Αίγυπτο, Ουζμπεκιστάν κ.ά. 

Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εβδομάδας του Δ.Π.Θ. θα γίνει ενημέρωση των συμμετεχόντων για το νέο πρόγραμμα Erasmus+ 2021-2027 και τις νέες ευκαιρίες που θα προσφέρει, για τους νέους στρατηγικούς άξονες της προγραμματικής περιόδου 2021-2027 όπως η μετάβασή του Προγράμματος στην ψηφιακή εποχή, η συμπερίληψη, η ενίσχυση της συμμετοχής ατόμων με λιγότερες ευκαιρίες, η χρήση ευέλικτων μορφών κινητικότητας, αλλά και ο προσανατολισμός του προγράμματος προς ένα περιβαλλοντικά βιώσιμο και πιο κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας προσανατολισμό. Παράλληλα, θα δοθεί έμφαση στις προτεραιότητες του προγράμματος που αφορούν στην ανάπτυξη νέων παιδαγωγικών δεξιοτήτων του διδακτικού προσωπικού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνεδριάσεις και βιωματικά εργαστήρια (workshops) με ειδικούς και εμπειρογνώμονες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΙΚΥ, το ΠΑΠΕΙ, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Δ.Π.Θ., ενώ αξίζει να σημειωθεί η συνεισφορά του Γραφείου Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (ΓραΔΙΜ),της Δομής Συμβουλευτικής και Προσβασιμότητας (ΔΟΣΥΠ) αλλά και της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων (ΕΙΦ) του Δ.Π.Θ. στα εργαστήρια της διοργάνωσης.

Επιπλέον, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης προχώρησε σε μια καινοτόμα συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Πειραιά που διοργανώνει αντίστοιχη εκδήλωση κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ώστε οι κεντρικές ομιλίες να παρουσιαστούν στους συμμετέχοντες στις διοργανώσεις και των δύο Πανεπιστημίων στις 25 και 26 Μαΐου

Η πρώτη Διεθνής Εβδομάδα του Δ.Π.Θ. δεν φιλοδοξεί μόνο να συνεισφέρει στην ανάπτυξη των γνώσεων και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων. Φιλοδοξεί επίσης να προβάλλει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σε διεθνές επίπεδο και να αυξήσει την αναγνωρισιμότητά του. Παράλληλα θα αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη και κατανόηση με τους εταίρους του,  να ενισχυθούν οι υφιστάμενες συνεργασίες και να αναπτυχθούν νέες. 

Στον σύνδεσμο https://betterevents.live/duthsw2021/ μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης, η οποία δημιουργήθηκε με τη φροντίδα του Europe Direct ΑΜΘ.

Πηγή: https://xanthi2.gr/