Το τελευταίο μπαράζ του Παναιτωλικού με τη Ρόδο στη Νέα Σμύρνη σαν σήμερα ακριβώς 12 χρόνια πριν!

Ο Παναιτωλικός θα είναι οριστικά ο αντίπαλος της Ξάνθης στα μπαράζ για μια θέση στην SL1. Σήμερα Κυριακή 23/05 συμπληρώνονται 12 χρόνια από την τελευταία φορά που ο Παναιτωλικός συμμετείχε σε αγώνα μπαράζ.

Αγώνας που θα μείνει στην ιστορία, αφού πρόκειται για εκείνον με τη Ρόδο στην πλημμυρισμένη από Αγρινιώτες Νέα Σμύρνη, όπου πανηγύρισε την άνοδο από τη Γ’ στη Β’ Εθνική με την νίκη με 2-1, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη σχεδόν δεκαετή παρουσία του στη μεγάλη κατηγορία.

Εδώ και λίγες μέρες οι Αγρινιώτες γνωρίζουν ότι θα αντιμετωπίσουν την Ξάνθη στα φετινά μπαράζ που θα δώσουν για την παραμονή του στη Super League. Φυσικά η μονομαχία είναι διπλή και ο ΑΟΞ είναι η πιο έμπειρη ομάδα σ’ αυτή τη διαδικασία από κάθε άλλη στην Ελλάδα, αφού θα συμμετάσχουν για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια (2014, 2020, 2021) και τέταρτη αν βάλουμε και το μπαράζ Ευρώπης του 2013.

Πέρσι μάλιστα ο Παναιτωλικός τερμάτισε ακριβώς πάνω από την Ξάνθη (που είχε και την βαθμολογική τιμωρία), και την έσπρωξε στα μπαράζ με τον Απόλλωνα, που την καταδίκασε σε υποβιβασμό. Το εντυπωσιακό παιχνίδι της μοίρας του Μπάμπη Τεννέ είναι ότι πέρυσι ήταν στον πάγκο της ομάδας της Ριζούπολης, που έριξε την Ξάνθη, και φέτος θέλει να την ανεβάσει, ρίχνοντας τον Παναιτωλικό, τον οποίο ανέβασε στη Super League δέκα χρόνια πριν, το 2011!!!