Τετάρτη στα Πηγάδια το πρώτο μπαράζ με Παναιτωλικό, την άλλη Κυριακή ο επαναληπτικός

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τα μπαράζ ανάμεσα σε Ξάνθη και Παναιτωλικό. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη στα Πηγάδια καθώς ο ΑΟΞ κληρώθηκε πρώτος.

Ο επαναληπτικός όπου και θα κριθεί η ομάδα που θα λάβει μέρος στην SL1 του χρόνου θα γίνει την άλλη Κυριακή στο Αγρίνιο. Και τα δυο ματς πρόταση της ΕΕ της ΕΠΟ είναι να ξεκινήσουν στις 19:30 αλλά αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δυο ομάδες να συμφωνήσουν σε κάτι διαφορετικο.

Όπως είπε ο Δανιήλ της Επιτροπής Διοργανώσεων, πρόθεση της νέας ΕΕ της ΕΠΟ είναι οι ομάδες να δώσουν αυτούς τους αγωνες όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τέλος των πρωταθλημάτων τους. Επιπλέον, από την 1η Ιουνίου πρεπει να απελευθερωθούν οι διεθνείς – και ως διεθνείς δεν θεωρούνται μόνο αυτοί στις ανδρικές ομάδες αλλά και στις αναπτυξιακές ελπίδων και παίδων.

Για τους δυο αγώνες ισχύουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ίσχυαν και στα πρωταθλήματα της SL1 και SL2 στην κάθε έδρα. Το ίδιο ισχύει και ως προς τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Και οι δυο αγώνες θα έχουν VAR ενώ άμεσα θα φύγει έγγραφο στην Διευθυνση Αγωνιστικού για να ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές, μεταξύ αυτών και η ΚΕΔ για να ορίσει διαιτητές.

Στην κλήρωση η ΠΑΕ Ξάνθη εκπροσωπήθηκε από το πρώην μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη Κοσμά Λαδά, ο οποίος ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον Ανέστη Τσετινέ. Τον Παναιτωλικό εκπροσώπηση ο νομικός του σύμβουλος ονόματι Βοσκόπουλος.