Έκοψε τα φτέρα του Ηρακλή και δωρίζει την κορυφή στον συντοπίτη Ορφέα ο Άρης Αβάτου!

Τον εξαιρετικό χαρακτήρα του ως ομάδα έδειξε σε ακόμη ένα κρίσιμο παιχνίδι ο Άρης Αβάτου, καθώς κράτησε στη λευκή ισοπαλία τον Ηρακλή πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα και παράλληλα δίνει πολύ ευπρόσδεκτο δώρο στον συντοπίτη Ορφέα Ξάνθης.

Στα του αγώνα, η πρώτη αξιόλογη φάση στο παιχνίδι ανήκε στον Ηρακλή στο 21΄. Μετά από λάθος έξοδος του γκολκίπερ του Άρη Αβάτου Νομικού, ο Χατζής δεν μπόρεσε να πιάσει γεμάτα το σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ. Δώδεκα λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι. Ο Χατζής επιχείρησε το σουτ από μακρινή απόσταση όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 50΄ η ομάδα του Μπαξεβάνου έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Τσίτας έσπασε την μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μάρτινς κατάφερε να αστοχήσει.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Άρης Αβάτου λίγο έλειψε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, όμως ο Μέλκας απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Γκουτζίδη στο 81΄. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Τσίτας βγήκε από πλάγια θέση, αλλά το γύρισμά του δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων να αποσοβήσουν τον κίνδυνο.

Με το αποτέλεσμα αυτό ο Ηρακλής έπιασε τους 24 βαθμούς και παραμένει στην 3η θέση, όντας στο -7 από τον πρωτοπόρο Ορφέα Ξάνθης και με το γεγονός πως παραμένουν μόλις τρεις αγωνιστικές, φαίνεται σχεδόν ακατόρθωτο να διεκδικήσει την πρώτη θέση. Από την πλευρά του ο Άρης Αβάτου με τον πολύτιμο αυτόν βαθμό ανέβηκε στην 8η θέση και στο +3 από την 11η θέση και την Ελπίδα Σαπών.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μπαξεβάνος): Μέλκας, Παναγιωτίδης, Κοντέων, Μαγκούτης, Μάρτινς, Πιπερτζής, Παπαδόπουλος Γ., Χατζής, Κανακούδης, Μεληκιώτης, Καθάριος. Αγωνίστηκαν οι Ιορδανίδης, Τσίτας, Μάντικας, Λίτσιος

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Ξανθόπουλος): Νομικός, Χατζηπαπάς, Καρίπογλου, Μίλλερ, Κουτσούμπας, Χριστοφορίδης, Ψεμματάς (57′ Μπουλούτ), Βαφειάδης (80′ Μαυροκέφαλος), Ισπυρλίδης (57′ Γκέκας), Σαρηγιαννίδης (64′ Τσάπαρης), Γκουτσίδης