LIVE από τα Πηγάδια η τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της SL2: ΑΟ Ξάνθη-Λεβαδειακός και Ιωνικός-Εργοτέλης

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό σε απευθείας μετάδοση από τα Πηγάδια την εξέλιξη στο παιχνίδι ΑΟ Ξάνθη – Λεβαδειακός αλλά και στην αναμέτρηση Ιωνικός – Εργοτέλης για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 2, από τα οποία θα κριθεί η άνοδος.

Η ώρα της κρίσης έφτασε! Η Ξάνθη φιλοξενεί τον Λεβαδειακό στα Πηγάδια την ώρα που ο Ιωνικός θα αντιμετωπίζει τον Εργοτέλη, στα δυο ματς από τα οποία εν πολλοίς θα κριθεί ποια από τις τέσσερις ομάδες θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια και θα ανέλθει στην SL1, ποια θα παίξει μπαράζ με τον Παναιτωλικό και ποιες θα παραμείνουν και τη νέα σεζόν στην Β’ Εθνική.

Ωρα 14:30 Όσον αφορά τα σενάρια, είναι λίγο ως πολύ ξεκάθαρα…

Ωρα 14:32 Αν η Ξάνθη δεν νικήσει, μένει εκτός δυάδας. Αν όμως νικήσει, δεδομένα θα μείνει εκτός δυάδας ο Λεβαδειακός. Συνεπώς η ομάδα της Βοιωτίας έρχεται για δυο αποτελέσματα.

Ωρα 14:33 Απο εκεί και πέρα για να βγει πρώτη η Ξάνθη θέλει και ισοπαλία στο ματς Ιωνικός-Εργοτέλης πέρα από δική της νίκη, ενώ ο Λεβαδειακός απλά θέλει να πετύχει πιο πολλά γκολ από τον Ιωνικό σε περίπτωση που νικήσουν και οι δυο ομάδες, για να παραμείνει πρώτος.

Ωρα 14:36 Η ενδεκάδα της Ξάνθης: Ίτσο, Τ. Παπάζογλου, Μικελτάντζε, Τάτος, Πέτροβιτς, Καπνίδης, Βέρκερ, Τζούρμαν, Έμπερτ, Παντελιάδης, Ντίνας.

Ωρα 14:37 Η ενδεκάδα του Λεβαδειακού: Στογιάνοβιτς, Δημόπουλος, Μύγας, Λιάγκας, Παναγιώτου, Καραχάλιος, Κονέ, Νίλι, Πολέτο, Συμελίδης, Μυτίδης.

Ωρα 14:40 Σε επίπεδο φόρμας, ο ΑΟΞ προέρχεται από την πρώτη της εντός έδρας ήττα από τον Εργοτέλη που την έριξε στην 4η θέση και βρίσκεται -2 από τον σημερινό αντίπαλο της.

Ωρα 14:41 Αντιθέτως ο Λεβαδειακός που βρίσκεται στην 1η θέση προέρχεται από την εντός έδρας νίκη με τα Χανιά με 3-0, μετρώντας δύο συνεχόμενες νίκες στα πλέι οφ.

Ωρα 14:44 Τα Πηγάδια αποδεικνύονται η αχίλλειος πτέρνα του ΑΟΞ στα πλέι οφ. Στα δυο εντός με Χανιά και Εργοτέλη έχει μια ισοπαλία και μια ήττα, ενώ αντίθετα στα δυο εκτός έδρας ματς με Διαγόρα και Ιωνικό η Ξάνθη έχει δυο νίκες.

Ωρα 14:48 Παράλληλα, η πικρή ήττα από τον Εργοτέλη αποτέλεσε την πρώτη επί εποχής Τεννέ, σπάζοντας ένα αήττητο σερί 15 αγώνων…

14:50 Ένταση έξω από το γήπεδο της Ξάνθης με τον κ. Κομπότη. Δείτε περισσότερα με ένα κλικ εδώ.

Ωρα 14:51 Η Ξάνθη εξακολουθεί να στηρίζεται στην καλή της άμυνα αλλά και ο Λεβαδειακός στην αποτελεσματική επίθεσή του, οπότε είναι μεγάλο ερωτηματικό τι θα υπερισχύσει σε μία αναμέτρηση που αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες

Ωρα 14:53 Η προϊστορία των δύο ομάδων στο γήπεδο των Πηγαδίων είναι συντριπτικά υπέρ του ΑΟΞ. Πιο συγκεκριμένα, οι θρακιώτες έχουν 13 νίκες έναντι τριών ισοπαλιών και μιας νίκης του Λεβαδειακού.

Ωρα 14:55 Θετική πάντως είναι η παράδοση του προπονητή του ΑΟΞ Μπάμπη Τεννέ απέναντι στον Λεβαδειακό, αλλά όχι όσο θετική θα ήθελε σε τέτοιο ματς…

Ωρα 14:56 Δεν έχει χάσει ποτέ μεν, αλλά στο ματς αυτό απαιτείται νίκη και αυτήν σε συνολο τεσσάτων αγώνων την έχει πετύχει μόνο μια φορά αυτή όμως ήταν με την ομάδα της Ξάνθης στο παιχνίδι του β’ γύρου στις 17 Μαρτίου.

Ωρα 14:57 Επίσης, ο Τεννές έχει δώσει και 7 αγώνες ως κόουτς του Λεβαδειακού, θυμηθείτε τους με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ωρα 15:01 Τρεις είναι μαζί με τον Τεννέ οι προπονητές που έχουν καθίσει στον πάγκο και των δυο ομάδων όπως και 20 ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει την φανέλα των δύο σημερινών αντιπάλων.

Ωρα 15:10 Φαβορί για τo ντέρμπι σύμφωνα με τους μπουκμέικερς είναι η Ξάνθη. Η Novibet δίνει τον άσσο στο 2.25 ενώ η ισοπαλία παίζεται στο 3.10 και το διπλό των Βοιωτών είναι στο 3.15. Ωστόσο η Ξάνθη παίζεται ως τρίτο φαβορί για την 1η θέση στο πρωτάθλημα με πρώτο τον Ιωνικό και δεύτερο τον Λεβαδειακό.

Ωρα 15:13 Δεν ξεκινά πάντως με τους καλύτερους οιωνούς το ματς…

Ωρα 15:14 Πιο συγκεκριμένα, οι δύο παρατηρητές Παπαδόπουλος και Ναζίρης δεν είχαν δώσει εντολή να ανοίξει η θύρα των δημοσιογραφικών δύο ώρες προ της ενάρξεως της αναμέτρησης και χρειάστηκαν να πέσουν τηλέφωνα για γίνει το αυτονόητο στις 14:15 (αντί για τις 13:30).

Ώρα 15:25 Οι δύο ομάδες κάνουν την εισοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο.

1′ Σέντρα στην αναμέτρηση.

4′ Σέντρα και στα άλλα δύο παινχίδια.

7′ Αυτή την ώρα η αποδοση Λεβαδειακού έπεσε στο 2,60 και της Ξανθης ειναι στο 2,87.

9′ Καλή σιγμή για την Ξάνθη, με τον Έμπερτ με φάουλ να βρίσκει τον Βέρκερ και αυτός με κεφαλιά-πάσα να γυρίζει στον Μικελτάτζε, ο οποίος δεν πρόλαβε τη μπάλα.

10′ Παιχνίδι κέντρου χωρίς φάσεις το πρώτο δεκάλεπτο.

12′ Μόλις ήρθε στο γήπεδο ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Τσέπελης και συνόδεψε τον Δήμαρχο Λιβαδειάς σε φιλικό κλίμα.

15′ Πολλά νεύρα και μοιρασμένη κατοχή όπως ήταν αναμενόμενο στα πρώτα λεπτά.

17′ Πρώτη τεράστια φάση στο ματς, με τον Ίτσο να απομακρύνει σε κόρνερ το σουτ του Πολέτο από το όριο της περιοχής.

18′ Ανοίγουν το σκορ τα Χανιά απέναντι στον Διαγόρα στο αδιάφροο παιχνίδι της αγωνιστικής.

20′ Παραμένει το 0-0 στα Πηγάδια αλλά και στη Νίκαια.

26′ Πρώτη αλλαγή για τον ΑΟΞ, με τον Σιατραβάνη να περνά στξη θέση του Μικελτάτζε σαν δεξί εξτρέμ. Δεν φαίνεται ότι ήταν αναγκαστική.

30′ Κίτρινη κάρτα στον Τάτο για σπρώξημο εκτός φάσης.

34′ Ο Λεβαδειακός κυκλοφορεί λίγο καλύτερα τη μπάλα. Μακρινό σουτ του Κονέ, η μπάλα αρκετά μέτρα άουτ.

36′ Διακοπή στο ματς, με τον Δημόπουλο και τον Στογιάνοβιτς να μένουν κάτω. Συνεχίζεται το ματς.

38′ Κίτρινη στον Καραχάλιο για επικύνδυνο μαρκάρισμα.

40′ Αναγκαστική αλλαγή για τον Λεβαδειακό. Ο Μεχία στη θέση του Δημόπουλου.

42′ Λίγα λεπτά πριν το τέλος, παραμένουν τα ισόπαλα αποτελέσματα χωρίς σκορ στα δύο γήπεδα.

45′ Τεράστια ευκαιρία για την Ξάνθη, με τον Βέρκερ να αστοχεί από πολύ πλεονεκτική θέση μετά από σέντρα του Σιατραβάνη.

45+1′ 3′ ‘εξτρα χρόνος.

45+2′ Απίστευτο σουτ του Ντίνα από τα 20 μέτρα, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

45+3′ Σουτ του Παντελιάδη, η μπάλα περνάει αρκετά μέτρα άουτ. Στα τελευταία λεπτά η Ξάνθη έκανε όσες φάσεις δεν έκανε σε όλο το ματς.

45+3′ Μακρινό σουτ του Συμελίδη η μπάλα άουτ.

45+4′ Τέλος ημιχρόνου στα Πηγάδια. Η Ξάνθη είχε τις καλύτερες στιγμές να σκοράρει στα τελευταία λεπτά με το σουτ του Ντίνα που βρήκε στο οριζόντιο, ενω λίγο πριν ο Βέρκερ είχε αστοχήσει από πολύ πελονεκτική θέση. Αποτέλεσμα ημιχρόνου: ΑΟ Ξάνθη – Λεβαδειακός 0-0

Ώρα 16:22 Στα άλλα αποτελέσματα ημιχρόνου: Ιωνικός – Εργοτέλης 0-0 και ΑΟ Χανιά – Διαγόρας 1-0.

Ώρα 16:25 Η Ξάνθη είναι ένα γκολ μακριά από την πρώτη θέσημ σε περίπτωση που διατηρηθεί η ισοπαλία στη Νίκαια. Σημασία όμως έχει το τρίποντο στα Πηγάδια.

16:27 Ποντιακά τραγούδια από τα μεγάφωνα του Xanthi Arena, για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

16:32 Επιστρέφουν οι δύο ομάδες χωρίς επιπλέον αλλαγές.

46′ Σέντρα στο β’ μέρος.

48′ Απίστευτη ευκαιρία με τον Σιατραβάνη να αστοχεί μέσα από την μικρή πειροχή. Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς.

49′ Διπλή αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Θανάσης Παπάζογλου στη θέση του Καπνίδη και ο Δημούτσος στη θέση του Τάσου Παπάζογλου.

53′ Αυτή τη στιγμή με την ισοπαλία στη Νίκαια ο Λεβαδειακός κρατάει την πρωτη θέση. Ένα γκολ μακριά από την απευθείας άνοδο είναι η Ξάνθη.

55′ Καλή στιγμή για την Ξάνθη, με τον Σιατραβάνη να μην προλαβαίνει την σέντρα του Παντελιάδη.

56′ Διαμαρτυρίες για πέναλτι πάνω στον Θανάση Παπάζογλου, παίζεται λέει ο Καραντώνης.

57′ Aπό το ριπλέι φαίνεται πως ήταν καθαρό. Έξαλλες διαμαρτρίες στα Πηγάδια.

59′ Τεράστια ευκαιρία για την Ξάνθη, με το γύρισμα του Τάτου να απομακρύνεται .

60′ Μία ώρα παιχνιδιού παραμένει το 0-0 στα Πηγάδια και στη Νίκαια.

61′ Γκολ για τον Εργοτέλη στη Νίκαια. Ιωνικός – Εργοτέλης 0-1.

62′ Δύο αλλαγές για τον Λεβαδειακό.

64′ Καλή στιγμή για τον ΑΟΞ. Ο Στογιάνοβιτς μπλοκάρει το σουτ του Τζούρμαν.

65′ Δύο τελευταίες αλλαγές για τον ΑΟΞ. Θυμιάνης και Σρόιγεν στις θέσεις Παντελιάδη και Τάτου.

67′ Όλα για όλα ο Τεννές, για το γκολ που θα τον στείλει έστω στα μπαραζ.

68′ Καλή στιγμή για τον Λεβαδειακό, με την κεφαλιά να περνά λίγο άουτ.

70′ Τεράστια ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους που βγήκαν δύο με ένας, αλλά στην τελευταία πάσα χάθηκε το κοντρόλ και η ευκαιρία. Ζητάν πενάλτι για ανατροπή του Ίτσο αλλα ο Καραντώνης λέει παίζεται.

75 Κόκκινη ο Τσέλιος. Με 10 παίκτες ο Εργοτέλης.

76′ Γκολ για τον Ιωνικό. Η Ξάνθη θέλει ένα γκολ για να ανέβει κατηγορία. Ιωνικός – Εργοτέλης 1-1

77′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ η Ξάνθη! Με διαγωνιο σουτ του Εμπερτ από κεφαλια πασα του Σιατρβανη, η Ξάνθη μπαίνει μπροστά στο σκορ. Εξαλλοι πανηγυρισμοί στα Πηγαδια. ΑΟ Ξάνθη – Λεβαδειακός 1-0.

79′ Η βαθμολογία αυτήν την στιγμή φέρνει την Ξάνθη 1η με 51 βαθμούς, 2ος ο Ιωνικός σε ισοβαθμία μαζί της, 3ος ο Λεβαδειακός και 4ος ο Εργοτέλης

81′ Γκολ ο Ιωνικός στη Νίκαια. Γυρίζει τούμπα το ματς και περνά αυτός στην κορυφή. Ιωνικός – Εργοτέλης 2-1

85΄ Το παιχνίδι έχει σταματήσει λόγω ενός τραυματισμού του τερματοφύλακα της Ξάνθης, Ίτσο.

89΄ Άστοχο του Νίλι για τον Λεβαδειακό.

90′ Έξι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

90’+2′ Κόκκινη κάρτα του Καραντώνη σε κάποιο μέλος του πάγκου της Ξάνθης.

90+3′ Κακή σέντρα του Καραχάλιου για τον Λεβαδειακό και ακόμη μια επικίνδυνη προσπάθεια των φιλοξενούμενων τελείωσε άδοξα.

90+5′ Σκληρό μαρκάρισμα του Παναγιώτου στον Έμπερτ, σε μια διεκδίκηση για κεφαλιά. Είναι σίγουρου ότι ο Καραντώνης θα κρατήσει παραπάνω λεπτά καθυστερήσεων.

90+6′ Τέλος στην Νίκαια, ο Ιωνικός κέρδισε με 2-1 τον Εργοτέλη και πήρε την απευθείας πρόκριση στην Super League, στέλνοντας την Ξάνθη στα μπαράζ απέναντι στον Παναιτωλικό.

90+8′ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. Η Ξάνθη παίρνει τεράστια νίκη με 1-0 απέναντι στον Λεβαδειακό και πλέον απέναντι στον Παναιτωλικό για τα μπαράζ ανόδου, σε διπλούς αγώνες, θα δώσει τα πάντα για να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία. Χρυσός σκόρερ για την Ξάνθη, ο Γερμανός Πάτρικ Έμπερτ στο 76΄. Τελικό αποτέλεσμα: ΑΟ Ξάνθη – Λεβαδειακός 1-0.

Θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ. ..