Γ’ Εθνική: Αλλάζουν στη μέση της σεζόν τα κριτήρια στις ισοβαθμίες! Ευνοϊκή για Ορφέα Ξάνθης η αλλαγή

Στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ελήφθη, μεταξύ άλλων, μια απόφαση που ανατρέπει όσα γνωρίζαμε στην Γ’ Εθνική.

Συγκεκριμένα ελήφθη η παρακάτω απόφαση:

«Εγκρίθηκε η κανονιστική επικαιροποίηση των κριτηρίων ισοβαθμιών στα Πρωταθλήματα ευθύνης Ε.Π.Ο. (διοργανώσεις ενός γύρου)».

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, καθώς η ανακοίνωση περιορίζονται σε αυτό, αποφασίστηκε να καταργηθούν τα δύο κριτήρια από πέντε που υπήρχαν αλλά αυτά είναι τα δύο πρώτα και συγκεκριμένα τα εξής::
-το αποτέλεσμα των μεταξύ τους αναμετρήσεων.
-η διαφορά τερμάτων που είχε η κάθε ομάδα στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Πλέον, σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων στο πρωτάθλημα ενός γύρου της Γ’ Εθνικής θα μετρήσουν τα εναπομείναντα τρία κριτήρια, που είναι τα εξής:
1) η διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
2) η καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
3) η καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

Τι σημαίνει αυτό ενόψει του επικείμενου ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Ορφέα Ξάνθης και τον Πανδραμαϊκό; Ότι πλεον ενώ ο Ορφέας πήγαινε για δύο αποτελέσματα, πλέον μπορεί να πηγαίνει για… τέσσερα. Θα παραμείνει στη κορυφή της βαθμολογίας ακόμα και αν ηττηθεί από τον Πανδραμαϊκό με 0-2. Αυτό διότι πλέον πρώτο κριτήριο θα είναι η συνολική διαφορά τερμάτων όπου ο Ορφέας αυτήν την στιγμή είναι στο +15 (21-6) και ο Πανδραμαϊκός στο +10 (16-6).

Αν ο Ορφέας χάσει με 2-0 από τους Δραμινούς, οι δυο ομάδες θα ισοβαθμούν πάλι αλλά ο Ορφέας θα είναι στο +13 και ο Πανδραμαϊκός στο +12, οπότε πάλι από πάνω θα ήταν. Αν ίσχυαν όμως τα μεταξύ τους παιχνίδια, προφανώς με νίκη ακόμα και με… μισό μηδέν που λέει ο λόγος, ο Πανδραμαϊκός θα περνούσε στην κορυφή.

Από το σύνολο των ομάδων του 1ου Ομίλου η μόνη που υπερτερεί σε διαφορά τερμάτων του Ορφέα είναι ο Ηρακλής Αμπελοκήπων που είναι στο +16 (23-7) αλλά απέχει 5 βαθμούς από τους Ξανθιώτες ή αν θέλετε μόλις δύο βαθμούς αν προσθέσουμε το 3-0 επί του Νέου Σιδηροχωρίου, οπότε το goal average πάει στο +19.