«Παιδαριώδης και ανεύθυνη η συμπεριφορά των 4 Θρακιωτών, εξέθεσαν την χώρα» λέει ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στη Μαδέρα

Τα χειρότερα τα γλύτωσε η ελληνική αποστολή που μετέχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παρά κολύμβησης, που άρχισε την Κυριακή στη Μαδέρα και ολοκληρώνεται το προσεχές Σάββατο, μετά το περιστατικό με τη σύλληψη τεσσάρων μελών της ελληνικής αποστολής, που βρίσκεται από την Πέμπτη (13/5) στην πατρίδα του Κριστιάνο Ρονάλντο, διότι βρέθηκαν εκτός «φούσκας», δηλαδή κυκλοφορούσαν στην πόλη, κάτι που απαγορεύεται λόγω υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Τελικά οι Έλληνες κολυμβητές μετέχουν κανονικά στη διοργάνωση, ενώ σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες από το ρεπορτάζ του Sports3 αποφύγαμε και το πρόστιμο, καθώς από την ελληνική αποστολή κατόπιν προσωπικών επαφών με τον αρχηγό αποστολής Κώστα Σιάχο και τη διευθύντρια των αγώνων Μάριετ Ματίας, θα πληρωθούν μόνο τα μοριακά τεστ της ομάδος που πραγματοποιήθηκαν χθες καθώς και αυτά που έγιναν το Σάββατο, το κόστος των οποίων ωστόσο δεν είναι και ευκαταφρόνητο. Η μόνη… ζημιά ήταν τελικά, σύμφωνα με το νεότερο ρεπορτάζ, η απώλεια της σαββατιάτικης απογευματινής προπόνησης, αλλά έως εκεί.

Στο Sports3 μίλησε ο αρχηγός της αποστολής Κώστας Σιάχος, ο οποίος δεν έκρυψε τα λόγια του και μίλησε μάλλον σκληρά για τους τέσσερις Θρακιώτες που συνελήφθησαν εκτός «φούσκας». Αναλυτικά όσα είπε:

«Πρόκειται για ένα σοβαρό επεισόδιο, λόγω κορονοϊού εδώ το πρωτόκολλο είναι πολύ αυστηρό καταλαβαίνετε. Είμαστε από 48 χώρες 400 και πλέον αθλητές, σε περιβάλλον «φούσκας». Απαγορεύεται αυστηρά να είσαι εκτός ξενοδοχείου και εκτός κολυμβητηρίου. Επίσης δεν επιτρέπεται να πας και στο κολυμβητήριο αν δεν αγωνίζεσαι ή δεν έχεις προπόνηση. Ήταν γνωστοί σε όλους οι κανόνες. Δυστυχώς χθες, δύο αθλητές και δύο συνοδοί ο ένας ήταν και προπονητής συνοδός, αποφάσισαν να  περπατήσουν όπως δήλωσαν οι ίδιοι στο κολυμβητήριο, αυτό ήταν μια παιδική δικαιολογία. Ουσιαστικά αποφάσισαν να κάνουν μια βόλτα ήταν και η μέρα ελεύθερη χθες, αν και ήξεραν ότι απαγορεύεται. Φυσικά τους είδαν μας ειδοποίησε η διευθύντρια των αγώνων ότι όλη η ελληνική αποστολή πρέπει να μπει σε καραντίνα και ακύρωσαν την απογευματινή προπόνηση της ομάδας. Κάναμε χθες τεστ βγήκαν αρνητικά θα κάνουμε και σήμερα, το μεγάλο πρόβλημα ήταν μην τυχόν δεν είχαμε δικαίωμα να αγωνιστούν τα πρωί τα παιδιά. Μετά από προσωπική επαφή με τη Μάριετ Ματίας. Πρόκειται για μια παιδαριώδη και ανεύθυνη συμπεριφορά από δύο αθλητές και συνοδούς οι οποίοι είναι και ενήλικες και πολύ έμπειροι αθλητές, δεν είναι μικρά παιδιά, είναι παλιοί αθλητές. Είναι αδικαιολόγητη αυτή η συμπεριφορά διότι πρώτον εκθέτει τη χώρα και δεύτερο δημιούργησε πρόβλημα σε όλους τους αθλητές. Χάθηκε η χθεσινή προπόνηση και υπήρχε κίνδυνος κάποιοι να μην αγωνιστούν στα πρωινά προκριματικά».