Έπεσε από 1η στην 4η θέση η Ξάνθη αλλά μένουν 90 λεπτά και ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ! Τα 9 σενάρια για το φινάλε

Ο ΑΟΞ γνώρισε πικρή ήττα από τον Εργοτέλη στα Πηγάδια, που έκανε το 4 στα 4 στα πλέι οφ και προσπέρασε πλέον σε ισοβαθμία την Ξάνθη.

Το θέμα είναι ότι την ίδια ώρα κέρδιζαν, όπως αναμενόταν, τόσο ο Ιωνικός στη Ρόδο μετά από ένα γκραν γκινιόλ παιχνίδι με 3-5, όσο και ο Λεβαδειακός τα Χανιά με 3-0.

Ετσι ο Λεβαδειακός και ο Ιωνικός προσπέρασαν και αυτοί την Ξάνθη και πλέον, 90 λεπτά πριν το τέλος της σεζόν, η Ξάνθη έπεσε στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Πλέον την τελευταία αγωνιστική με τον Λεβαδειακό στα Πηγάδια δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη. Ακόμα και σε περίπτωση ισοπαλίας, η Ξάνθη θα είναι στην καλύτερη περίπτωση 3η.

Το σημαντικό είναι ότι σε περίπτωση νίκης επί του Λεβαδειακού, η Ξάνθη δεδομένα θα είναι στην χειρότερη περίπτωση 2η και υπό προϋποθέσεις μπορεί να έρθει και 1η.

Βέβαια, στενεύουν πολύ τα περιθώρια για την 1η θέση που οδηγεί στην απευθείας άνοδο. Μπορεί να έρθει μόνο με δική της νίκη και σε περίπτωση ισοπαλίας στο Ιωνικός-Εργοτέλης.

Ωστόσο με νίκη της επί του Λεβαδειακού θα είναι δεδομένα 2η αφού θα προσπεράσει τον Λεβαδειακό και είτε θα προσπεράσει τον Εργοτέλη έχοντας από πάνω της τον Ιωνικό αν νικήσουν οι Νικαιώτες, είτε θα προσπεράσει τον Ιωνικό έχοντας όμως σε ισοβαθμία από πάνω της τον Εργοτέλη, εφόσον κάνουν το 5 στα 5 και νικήσουν οι Κρητικοί, αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο να τους προσπεράσει και τους δύο στην ισοπαλία.

Αναλυτικά τα 9 σενάρια που υπάρχουν, ανάλογα με τα αποτελέσματα στα δυο ματς της τελευταίας αγωνιστικής ΑΟ Ξάνθη – Λεβαδειακός και Ιωνικός – Εργοτέλης, δίνοντας έμφαση πάντα πρώτα στο αποτέλεσμα στον αγώνα των Πηγαδίων:

ΣΕΝΑΡΙΟ 1ο: Κερδίζει η Ξάνθη τον Λεβαδειακό, έρχεται ισοπαλία το Ιωνικός – Εργοτέλης. Τότε αναδεικνύεται πρωταθλητής ο ΑΟΞ με 51 βαθμούς σε ισοβαθμία με τον 2ο Ιωνικό, 3ος μένει ο Λεβαδειακός με 50 βαθμούς, 4ος ο Εργοτέλης με 49 βαθμούς.
ΣΕΝΑΡΙΟ 2ο: Κερδίζει η Ξάνθη τον Λεβαδειακό, κερδίζει ο Ιωνικός τον Εργοτέλη. Τότε πρωταθλητής είναι ο Ιωνικός με 53 βαθμούς, 2ος ο ΑΟΞ με 51 βαθμούς πάει στο μπαράζ, 3ος ο Λεβαδειακός με 50 βαθμούς και στην 4η θέση μένει ο Εργοτέλης με 48 βαθμούς.
ΣΕΝΑΡΙΟ 3ο: Κερδίζει η Ξάνθη τον Λεβαδειακό, κερδίζει ο Εργοτέλης τον Ιωνικό. Τότε πρωταθλητής αναδεικνύεται ο Εργοτέλης με 51 βαθμούς σε ισοβαθμία με την Ξάνθη που μένει δεύτερη και παίζει μπαράζ, 3ος ο Λεβαδειακός σε ισοβαθμία με τον Ιωνικό στους 50.

ΣΕΝΑΡΙΟ 4ο: Ισοπαλία της Ξάνθης με τον Λεβαδειακό, ισοπαλία στο Ιωνικός – Εργοτέλης. Η κατάσταση μένει ως έχει τώρα με τις ομάδες να έχουν απλά έναν παραπάνω βαθμό. Πρώτος ο Λεβαδειακός σε ισοβαθμία με τον Ιωνικό στους 51 βαθμούς, 3ος ο Εργοτέλης σε ισοβαθμία με Ξάνθη στους 49 βαθμούς.
ΣΕΝΑΡΙΟ 5ο: Ισοπαλία της Ξάνθης με τον Λεβαδειακό, νίκη Ιωνικού επί Εργοτέλη. Πρωταθλητής ο Ιωνικός με 53 βαθμούς, 2ος ο Λεβαδειακός με 51 βαθμούς, 3η η Ξάνθη με 49 βαθμούς, 4ος ο Εργοτέλης με 48 βαθμούς.
ΣΕΝΑΡΙΟ 6ο: Ισοπαλία της Ξάνθης με τον Λεβαδειακό, διπλό του Εργοτέλη επί του Ιωνικού. Διπλή ισοβαθμία στους 51 βαθμούς Λεβαδειακού και Εργοτέλη με πρωταθλητές τους Βοιωτούς και 2ους τους Κρητικούς, 3ος ο Ιωνικός με 50 βαθμούς, 4η η Ξάνθη με 49 βαθμούς.

ΣΕΝΑΡΙΟ 7ο: Ηττα της Ξάνθης από τον Λεβαδειακό, ισοπαλία στο Ιωνικός – Εργοτέλης. Δεδομένα η Ξάνθη μένει στην 4η θέση. Σε αυτήν την περίπτωση πρωταθλητής ο Λεβαδειακός με 53 βαθμούς, 2ος ο Ιωνικός με 51, 3ος ο Εργοτέλης με 49 και 4η η Ξάνθη με 48 βαθμούς.
ΣΕΝΑΡΙΟ 8ο: Ηττα της Ξάνθης από τον Λεβαδειακό, νίκη του Ιωνικού επί του Εργοτέλη. Σε αυτήν την περίπτωση ισοβαθμία στην πρώτη θέση Λεβαδειακού και Ιωνικού στους 53 βαθμούς με τον Λεβαδειακό να ευνοείται, 3ος ο Εργοτέλης με 48 βαθμούς σε ισοβαθμία με την Ξάνθη που μένει 4η.
ΣΕΝΑΡΙΟ 9ο: Ηττα της Ξάνθης από τον Λεβαδειακό, νίκη του Εργοτέλη επί του Ιωνικού. Σε αυτήν την περίπτωση πρωταθλητής ο Λεβαδειακός με 53 βαθμούς, 2ος ο Εργοτέλης με 51 βαθμούς πάει στα μπαράζ, 3ος ο Ιωνικός με 50 βαθμούς, στην 4η θέση η Ξάνθη με 48 βαθμούς.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αν δεν κερδίσει η Ξάνθη τον Λεβαδειακό, τότε θα είναι και του χρόνου στην SL2. Αν κερδίσει, τότε δεδομένα θα είναι στην χειρότερο περίπτωση 2η και στο μπαράζ με τον Παναιτωλικό, υπάρχει όμως και μια περίπτωση αν έρθει ισοπαλία στο Ιωνικός-Εργοτέλης να βγει 1η και να ανέβει απευθείας ως πρωταθλήτρια!