Ανακοίνωση ΠΑΣ Γιάννινα κατά Μπέρτου και Κούγια – Κινδυνεύει με βαριά καμπάνα ο Ξανθιώτης

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και τονίζει συγκεκριμένα πως μένει απογοητευμένη από την διαιτησία του κ. Μανούχου, που τιμώρησε μόνο με κίτρινη κάρτα τον Μανώλη Μπέρτο για την ρατσιστική επίθεση εις βάρος του Φάμπρι Κάστρο, ενώ μένει δυσταρεστημένη και από την φιλοξενία του Κούγια.

Αν το συμβάν γραφτεί στο φύλλο αγώνα, τότε τα πράγματα θα είναι ακόμα δυσκολότερα για τον Ξανθιώτη ποδοσφαιριστή. Διαφορετικά οι Ηπειρώτες θα προβούν σε επίσημα καταγγελία και η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο των δικαστηρίων. Αν ο Μπέρτος οδηγηθεί στο πειθαρχικό της Λίγκας κινδυνεύει με ποινές από το άρθρο 18.

Εκεί περιγράφεται πως οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα Κώδικα μειώνει, μεροληπτεί κατά ή αμαυρώνει οποιονδήποτε, με τρόπο δυσφημιστικό, εξαιτίας της φυλής, του χρώματος, της γλώσσας, της θρησκείας ή της εθνοτικής προελεύσεώς του, ή διαπράξει οποιαδήποτε άλλη ρατσιστική ή περιφρονητική, πράξη, θα τιμωρείται (αν είναι ποδοσφαιριστής) με ποινή αποκλεισμού 5 αγωνιστικών τουλάχιστον και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ τουλάχιστον.

H ανακοίνωση αναφέρει:

«Είμαστε βαθύτατα δυσαρεστημένοι για το χαμηλό επίπεδο της φιλοξενίας από τον κ.Κούγια και την ομάδα του αλλά κυρίως από την διαιτησία που τιμώρησε με κίτρινη τον ποδοσφαιριστή μας που δέχθηκε άνανδρη ρατσιστική επίθεση.

Αντί να προστατεύσει το ποδόσφαιρο και να αποβάλει άμεσα τον παίχτη της Λάρισας, στο ημίχρονο στις διαμαρτυρίες της ομάδας μας  δήλωσε ότι δεν άκουσε τίποτα.

Η συγνώμη την ώρα του αγώνα στον Κάστρο που είδαμε στην κάμερα πρέπει να ήταν μάλλον για αυτό που δεν άκουσε..

Αυτός δεν άκουσε αλλά εμείς είδαμε και δε θα το αφήσουμε έτσι.

Δεν μπορεί να είναι ανεκτό να υποτιμάται και να προσβάλλεται κάποιος άνθρωπος λόγω φυλής ή χρώματος.

#sayNOtoRACISM»