Τα αποτελέσματα που στέφουν ήδη από το απόγευμα της Κυριακής μαθηματικά πρωταθλητή τον ΑΟΞ

Μπορεί να απομένουν δύο αγωνιστικές για το τέλος του πρωταθλήματος, ωστόσο από την στιγμή που πάτησε κορυφή ο ΑΟΞ, υπάρχει το ενδεχόμενο η υπόθεση τίτλος να κριθεί υπέρ του ήδη από αυτήν την Κυριακή πριν παιχτεί η τελευταία αγωνιστικής.

Πως μπορεί να συμβεί αυτό; Εαν έχει την απαραίτητη διαφορά από τις υπολοιπες ομάδες. Πρακτικά, αν η Ξάνθη κερδίσει τον Εργοτέλη, αν ο Λεβαδειακός ηττηθεί από τα Χανιά και αν ο Ιωνικός δεν κερδίσει στην Ρόδο.

Αν η Ξάνθη κερδίσει τον Εργοτέλη, θα φτάσει τους 51 βαθμούς. Εφόσον ο Λεβαδειακός ηττηθεί από τα Χανιά και μείνει στους 47, είναι προφανές ότι δεν θα μπορεί να φτάσει τον ΑΟΞ ούτε με νίκη στα Πηγάδια την τελευταία αγωνιστική.

Αντιστοίχως, 47 βαθμούς έχει αυτήν την στιγμή και ο Ιωνικός. Αν δεν κερδίσει στη Ρόδο, είτε θα μείνει στους 47 είτε το πολύ θα πάει στους 48 βαθμούς, αλλά ακόμα και αν συμβεί αυτό, δεν θα προλαβαίνει να πιάσει τον ΑΟΞ αφού η Ξάνθη με τη νίκη της στη Νίκαια έχει πλεονέκτημα έναντι του Ιωνικού σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον Λεβαδειακό γιατι τυπικά, αν φέρει ισοπαλία και πάει στους 48 βαθμούς, θα μπορεί με νίκη την τελευταία αγωνιστική να πιάσει τον ΑΟΞ στους 51 βαθμούς και σε αυτήν την ισοβαθμία θα έχουμε από μια νίκη για κάθε ομάδα και μια ισοπαλία, οπότε θα μετρήσει το ακριβές σκορ και τα επόμενα κριτήρια.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, προϋπόθεση για να πανηγυρίσει από την Κυριακή η Ξάνθη την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι να κερδίσει. Και σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η τύχη της ομάδας πλέον, για πρώτη φορά αλλά την πιο κατάλληλη στιγμή, περνάει από τα χέρια της και κανενός άλλου.

Αυτό ήταν το μεγάλο επίτευγμα που κατάφερε στη Νίκαια. Πλέον, κερδίζει τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια και ανεβαίνει στην SL1 αδιαφορώντας για το τι κάνουν οι άλλοι. Τοσο απλά…