Νέο χαστούκι στον Ερντογάν καθώς μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ φεύγει από την Πόλη και το γκραν πρι της Formula 1

Το πρόβλημα που προέκυψε με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Τουρκία, οδηγεί στην αλλαγή της έδρας του τελικού του UEFA Champions League αλλά και στην ακύρωση του γκραν πρι της Κωνσταντινούπολης για την Φόρμουλα Ενα (11-13/6).

Ο έβδομος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1 δεν μπορεί να διεξαχθεί στην γειτονιά μας, με αποτέλεσμα η FIA να αναζητεί τοποθεσία για έναν αγώνα που θα καλύψει το κενό που θα προκύψει σύντομα και επισήμως.

Θα μπορούσε να προχωρήσει με 22 Grand Prix, ωστόσο όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του BBC, Άντριου Μπένσον, θέλει να έναν έξτρα αγώνα καθώς υπάρχει ήδη αβεβαιότητα για εκείνους στη Βραζιλία, το Μεξικό, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία στο δεύτερο μισό της χρονιάς.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η λογική λέει ότι το γκραν πρι της Γαλλίας στην πίστα Πολ Ρικάρ, θα γίνει μία ή δύο εβδομάδες νωρίτερα από τις 25-27/6 που έχει προγραμματιστεί, ώστε να δούμε διπλό αγώνα στην Αυστρία, όπως συνέβη και πέρυσι, στα τέλη Ιουνίου και τις αρχές Ιουλίου.

Σε κάθε περίπτωση, δεύτερο αθλητικό χαστούκι στον Ερντογάν με ακύρωση δεύτερου μεγάλου αθλητικού γεγονότος που θα φιλοξενούσε η Κωνσταντινούπολη αλλά και απογοήτευση για τους όποιους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Θράκη είχαν αρχίσει να σκέφτονται ταξίδι στην Πόλη για την παρακολούθηση αυτού του αγώνα.