Volley League: Ομόφωνο ΟΧΙ από τις οκτώ νυν ομάδες της Α1 σε wild card στον Έβρο

Τέλος στα όνειρα όλων των ενδιαφερόμενων Θρακιώτικων ομάδων για χορήγηση Wild Card για να αγωνιστούν στην Volley League της νέα σαιζόν έδωσε η ΕΣΑΠ με ανακοίνωση της μετά το ΔΣ που πραγματοποιήθηκε.

Η διοργανώτρια αρχή συσκέφθηκε σήμερα για να πάρει αποφάσεις γύρω από το νέο πρωτάθλhttps αλλά και γενικότερα για την νέα σαιζόν, όπου το πιο σημαντικό νέο που έβγαλε η σύσκεψη είναι η απόφαση για μη χορήγηση καμίας Wild Card σε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών.

Συνεπώς, το πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί ξανά με 8 ομάδες, όπως και φέτος, και χωρίς Θρακιώτικη ομάδα για δεύτερη χρονιά, παρά το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων της περιοχής είτε ανεπίσημα είτε επίσημα (Είναι επίσημο! Με «μπροστάρη» Μουστακίδη κατατέθηκε αίτημα για επιστροφή της Αλεξανδρούπολης στη Volley League μέσω wild card) να συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα.

Τέλος, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από αρκετούς παράγοντες και συλλόγους για την απόφαση αυτή της ΕΣΑΠ, καθώς σύλλογοι της Pre League, στην αρχή της χρονιάς επένδυσαν με στόχο την άνοδο, σε ένα πρωτάθλημα που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω του COVID19.

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ στη συνεδρίαση  της Τετάρτης 12 Μαΐου 2021 συζήτησε και αποφάσισε τα ακόλουθα:

Επικύρωσε τη βαθμολογία του πρωταθλήματος Volley League 2020-21.

Eκανε τον αγωνιστικό απολογισμό της αγωνιστικής σεζόν 2020-21.

Αποφασίστηκε οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας της Volley League 2020-21 να αγωνιστούν στα Κύπελλα Ευρώπης περιόδου 2021-22.

Συζητήθηκαν θέματα της Επιτροπής Αδειοδότησης και της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την αγωνιστική σεζόν 2021-22.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις σχέσεις της ΕΣΑΠ με τον ΠΑΣΑΠ.

Συζητήθηκε θέμα τροποποίησης του συστήματος διεξαγωγής του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς. Η Α΄φάση θα γίνει με κλήρωση. Ανοικτό παραμένει το ζήτημα διεξαγωγής της ημιτελικής φάσης και των τελικών με διπλούς αγώνες ή επιστροφή στο καθεστώς του φάιναλ-4.

Έγινε πρώτη συζήτηση για το καλεντάρι του νέου πρωταθλήματος 2021-22.

Αποφασίστηκε να γίνει εισήγηση στην Ε.Ο.ΠΕ. για διεξαγωγή Σούπερ Καπ μεταξύ του πρωταθλητή Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. και του κατόχου του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ. Υπενθυμίζεται πως λόγω των αναβολών δεν διεξήχθη το Κύπελλο Ελλάδας.

Συζητήθηκαν θέματα αναβάθμισης του πρωταθλήματος.

Το Δ.Σ. ασχολήθηκε  με το μείζον ζήτημα του αριθμού των ομάδων που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα 2021-22, λαμβάνοντας υπόψη  τον μη αγωνιστικό προβιβασμό ομάδων από την PRE LEAGUE  2020-21, λόγω της μη διεξαγωγής του πρωταθλήματος από τη διοργανώτρια Ε.Ο.ΠΕ.

Κατόπιν εκτενούς διαλογικής συζήτησης και αφού ελήφθησαν υπόψη όλα τα δεδομένα, το ΔΣ της ΕΣΑΠ αποφάσισε ομόφωνα τη μη συμπλήρωση της κατηγορίας μέσω της διαδικασίας χορήγησης κάρτας ελεύθερης συμμετοχής (WILD CARD) για λόγους που αφορούν σε μία σειρά από διαδικαστικά, νομικά, αγωνιστικά και  λειτουργικά  ζητήματα.

Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π. ευχαριστεί όσα σωματεία εθνικών και τοπικών κατηγοριών  επέδειξαν σχετικό ενδιαφέρον, αλλά την παρούσα χρονική συγκυρία και σε μία απόλυτα μεταβατική περίοδο για το επαγγελματικό βόλεϊ, προέχει η καλύτερη οργάνωση και ο εκσυγχρονισμός  των ΤΑΑ που συγκροτούν ήδη την ΕΣΑΠ, διαθέτοντας και σχετική εμπειρία μέσα από τις δυσκολίες των τελευταίων χρόνων, ώστε από την αγωνιστική περίοδο 2022-23 η Volley League να διοργανωθεί με τη συμμετοχή 10 ομάδων.”