Ο ηρωικός οπαδός του ΑΟΞ που πήγε Ρόδο και Νίκαια αλλά δεν είδε μέσα από το γήπεδο κανένα ματς

Ο Ζαφείρης Κυρμπέης κατάγεται από το Άβατο Ξάνθης. Είναι τις τελευταίες ώρες ίσως ο πιο ευτυχισμένος αλλά συνάμα και ο πιο άτυχος οπαδός του ΑΟΞ. Ο λόγος; Βρέθηκε τόσο στο γήπεδο της Ρόδου όσο και στο γήπεδο της Νίκαιας, όπου η ομάδα της Ξάνθης με τις δυο νίκες της κατάφερε να πατήσει κορυφή.

Ωστόσο βρέθηκε για την ακρίβεια έξω από τα γήπεδα, αφού δεν του επετράπη η είσοδος να μπει μέσα σε αυτά. Το υγειονομικό πρωτόκολλο βλέπετε, το οποίο δίνει άδεια εισόδου μόνο σε δέκα άτομα πλην της αποστολής σε κάθε φιλοξενούμενη ομάδα και αυτά κανονικά πρέπει να είναι μέλη των διοικητικών συμβουλίων και μόνο.

Ηταν όμως εκεί, στην έξοδο των παικτών για να τους συγχαρεί. Και κυρίως να πανηγυρίσει μαζί με τον παλιό του συμμαθητή Γιώργο Μαραντά, τον βοηθό προπονητή του Μπάμπη Τεννέ και πιο πριν του Τόνι Πόποβιτς, ο οποίος έχει ζήσει από την αρχή όλη την πορεία της ομάδας, με τα στραβά της και τα καλά της.

Ο Κυρμπέης έχει παντρευτεί και έχει φύγει χρόνια από την Ξάνθη. Έχει και δυο παιδιά, τον Σπύρο και την Δήμητρα. Σε μια Αθήνα που είναι εξαιρετικά δύσκολο ένα παιδί να ξεφύγει από τα τετριμμένα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, ο μπαμπάς Ζαφείρης έχει καταφέρει να κάνει τα παιδιά του… ΑΟΞάρες.

Φρόντισε μάλιστα από την πρώτη στιγμή που εκδόθηκαν οι κάρτες μέλους να προμηθευτεί και για τον ίδιο και για τα παιδιά του, ώστε να στηρίξουν έστω και με αυτόν τον τρόπο τη νέα προσπάθεια του ΑΟΞ. «Τώρα στα δύσκολα είναι που πρέπει να δείξουμε εμείς οι οπαδοί την αγάπη μας στην ομάδα», λέει.

Ο Ζαφείρης Κυρμπέης προσπαθεί καθημερινά να ενημερώνεται για τα νέα της ομάδας της Ξάνθης μέσα από το ThrakiSportS και τις άλλες τοπικές και οπαδικές ιστοσελίδες. Εχει επικοινωνία και με τους XanthiFans, έλαβε μάλιστα και τα δώρα που ετοίμασαν στην αρχή της χρονιάς για όλα τα μέλη τους.

Μαζί με την σύζυγό του διατηρούν και ένα μικρό ξενοδοχείο στην Ρόδο, τον «Πορόλιθο» στην Παλιά Πόλη. Αυτός ήταν ο λόγος που μπόρεσε και βρέθηκε στο νησί και την περασμένη Τετάρτη, στον αγώνα με τον Διαγόρα μαζί με τα παιδιά που πλέον από το Αιγάλεω όπου έμενε η οικογένεια θα μένει κυρίως στο νησί.

«Ρώτησα τους υπευθύνους αν μπορούσα με κάποιο τρόπο να μπω αλλά μου είπαν ότι είναι αυστηρά και δύσκολα», μας λέει αλλά με υπερηφάνεια επιδεικνύει τις φωτογραφίες τους με τον χρυσό σκόρερ στο γήπεδο του Διαγόρα, τον Αντώνη Καπνίδη, μετά την αναμέτρηση εκεί και την μεγάλη νίκη του ΑΟΞ που σήμανε την έναρξη της τελικής αντεπίθεσης.

Δεν εκφράζει ωστόσο κάποια πικρία. Αντίθετα, δείχνει κατανόηση. Η χαρά του είναι που ήταν εκεί, στο τέλος, να συγχαρεί παίκτες και λοιπούς παράγοντες για τη νίκη στη Νίκαια, πιο πριν στη Ρόδο. «Αν είναι το γούρι να κάθομαι έξω από τα γήπεδα και η ομάδα να κερδίζει μέσα σε αυτά, να ανέβω τότε και στην Ξάνθη να κάτσω έξω από το Arena και να τους περιμένω, άλλωστε δυο νίκες μείνανε» λέει με χαμόγελο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.