ΕΣΠΕΘΡ: Που σταμάτησε η ανάπτυξη στην Θράκη

Μια από τις πολλές καταστροφές που προκάλεσε η πανδημία του COVID19 ήταν και η αναστολή για περίπου ενάμιση χρόνο των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ακαδημιών και της ανάπτυξης στα αθλήματα.

Παρόλα αυτά, τις τελευταίες ημέρες έχει δοθεί το “πράσινο” φως από την Πολιτεία για την επανέναρξη των προπονήσεων στις ακαδημίες των ομάδων, που έχει ως αποτέλεσμα να ανοίξει η συζήτηση για την διεξαγωγή κάποιων αναπτυξιακών πρωταθλημάτων.

Το ThrakiSportS θυμάται πότε έγινε το πρώτο σέρβις στην ανάπτυξη και σε ποιο σημείο σταμάτησαν τα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΘΡ, η οποία πρόλαβε να παίξει για μια αγωνιστική και όχι σε όλες τις κατηγορίες και τους ομίλους.

Η χρονιά για την ανάπτυξη της ΕΣΠΕΘΡ ξεκίνησε στις 25 Οκτωβρίου και το πρώτο σερβίς είχε ορισθεί να γίνει στην Ορεστιάδα, ανάμεσα σε ΑΟ Ορεστιάδας και Άθλο Ορεστιάδας στην κατηγορία των κοριτσιών Κ16 ενώ για την ίδια κατηγορία έπαιξαν και η Θύελλα Φερών με τον Έβρο Σουφλίου.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν οι αναμετρήσεις ΑΟ Ορεστιάδας – Άθλου Ορεστιάδας και Θύελλας Φερών με τον Έβρο Σουφλίου για την κατηγορία Κ18 ενώ στην κατηγορία των Αγοριών Κ21 έπαιξαν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με τον Άθλο Ορεστιάδας και ο ΑΟ Ορεστιάδας με την ΑΕ Κομοτηνής.

Όλες οι προαναφερθείσες αναμετρήσεις ήταν και οι μοναδικές που έγιναν στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΘΡ και μένει να δούμε αν θα συνεχιστούν με το άνοιγμα των ακαδημιών.