Κύπελλο Ελλάδας: Αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής με συμμετοχή όλων των ομάδων της Γ’ Εθνικής αλλά όχι των κυπελλούχων ΕΠΣ

Σε αναγκαστική αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας πρόκειται να προχωρήσει η νέα αρμόδια επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Στην προηγούμενη επιτροπή ο πρόεδρός της Μάνος Γαβριηλίδης είχε να καυχιέται το πάντρεμα του ερασιτεχνικού και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με την συμμετοχή των κυπελλούχων όλων των ΕΠΣ.

Φέτος τοπικά κύπελλα δεν έγιναν και ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου και πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας Κωνσταντίνος Νίκας δεν έκρυψε ότι γίνονται διεργασίες αλλαγής του τρόπου διεξαγωγής.

Σε αυτόν θα περιλαμβάνεται πάντως και πάλι πάντρεμα των επαγγελματικών με τις ερασιτεχνικές ομάδες, αφού η αρχική σκέψη θέλει να μετέχουν στο νέο κύπελλο όλες οι ομάδες της Γ’ Εθνικής που ως γνωστόν θεωρείται ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα ανέφερε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ:

«Θα γίνουν τροποποιήσεις, μελετάμε διαρκώς για να αλλάξουμε την προκήρυξη και να μπουν πιο πολλές ομάδες. Πρότασή μου είναι να μπουν 90 ομάδες της Γ’ Εθνικής συν τις ομάδες των SL2 και SL1. Σκεφτόμαστε και τα μονά παιχνίδια. Έτσι θα ξεκινήσουμε με μονά ματς της Γ’ Εθνικής και αν μπορέσουμε να βάλουμε και τις ομάδες της Super League 1 στα μονά ματς, αν και δεν θέλουν. Η ομορφιά του ποδοσφαίρου είναι να κερδίσει η μικρή ομάδα τη μεγάλη».