«Σπουδαίο το αήττητο της Ξάνθης με Τεννέ, ο Ιωνικός θα είναι ένας από τους δυο πρώτους» η εκτίμηση του Παπαματθαιάκη

Ο Μανώλης Παπαματθαιάκης έχει κάτσει στο παρελθόν στον πάγκο της Ξάνθης ως βοηθός του Νίκου Καραγεωργίου στην τελευταία ευρωπαϊκή της πορεία. Επίσης έχει στενούς δεσμούς με την οικογένεια του Πανθρακικού.

Ξεκίνησε την σεζόν ως προπονητής του ΟΦ Ιεράπετρας και εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά τα δρώμενα στο πρωτάθλημα της Super League 2. Κρίθηκε από τη mikriliga ως ένα από τα καταλληλότερα πρόσωπα για να κρίνει όσα είδαμε στην 2η αγωνιστική των πλέι οφ και να κάνει εκτιμήσεις για την συνέχεια.

Ξεκίνησε την ανάλυσή του αναφέροντας τη νίκη του Εργοτέλη στην Λιβαδειά: «Η νίκη αυτή βάζει τον Εργοτέλη στο κόλπο και περιπλέκει τα πράγματα για το Λεβαδειακό. Σημαντικά σίγουρα είναι για τις δύο ομάδες τα παιχνίδια της επόμενης αγωνιστικής. Θεωρώ πως ο Εργοτέλης αν δεν έκανε εκείνο το κενό διάστημα που είχε πέντε συνεχόμενες ήττες, θα είχε το μεγαλύτερο πλεονέκτημα από όλους. Είτε κερδίζει, είτε χάνει, παίζει πάντα το ίδιο. Πρόκειται για μια μεστή ομάδα. Δεν υπάρχουν πιτσιρίκια, είναι ομάδα με άντρες και θεωρώ αδίκησε τον εαυτό της φέτος. Το διπλό στη Λιβαδειά τους κρατάει στο παιχνίδι!».

Για την ήττα του Ιωνικού στα Χανιά σχολίασε: «Παρά το άτυχο αποτέλεσμα του Ιωνικού, με νίκη επί της Ξάνθης παίρνει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Αν κερδίσει θα είναι το μεγάλο φαβορί καθώς θα μεσολαβήσει και το Λεβαδειακός-Ξάνθη. Μπορεί να έκανε δύο ήττες αλλά κρατάει την τύχη στα χέρια του με μια νίκη επί της Ξάνθης. Τα Χανιά έχουν πιθανότητες αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο. Ο Ιωνικός είχε τη μεγαλύτερη σταθερότητα σε όλο το πρωτάθλημα δυστυχώς είχε τώρα μια κακή παρένθεση τις δύο τελευταίες αγωνιστικές που δείχνει ξεκάθαρα ότι επηρεάστηκε από την ισοφάριση στις καθυστερήσεις του αγώνα με τα Χανιά. Για μένα ο Ιωνικός είχε τη μεγαλύτερη ουσία, σταθερότητα, αγωνιστικότητα και πάθος. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι ο ένας εκ των δύο. Δείχνει ότι τα έχει όλα!».

Τέλος για την Ξάνθη και το παιχνίδι στην Ρόδο ανέφερε: «Ο Διαγόρας δίνει τώρα παιχνίδια εμπειριών. Δεν έχει κίνητρο ουσιαστικά, παρά μόνο την ιστορία και τη φανέλα. Η Ξάνθη από την άλλη, σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα σε Λιβαδειά και Χανιά, πήρε μεγάλο αποτέλεσμα στη Ρόδο και στο κυνήγι ακόμα και την 1ης θέσης! Ένα σπουδαίο στατιστικό είναι ότι με τον Μπάμπη Τεννέ είναι αήττητη!».