Γ’ Εθνική: Ξέφυγε από την ζώνη υποβιβασμού ο Άρης Αβάτου με τη νίκη επί της Αλεξανδρούπολης

Ο Άρης Αβάτου νίκησε 1-0 την Ένωση Αλεξανδρούπολης σε αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Κατηγορίας που έγινε στο γήπεδο του ΑΟΞ και βελτίωσε τη βαθμολογική της θέση.

Ένα γκολ του Τζελάλ Μπουλούτ ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη ο Άρης Αβάτου στη δύσκολη προσπάθεια που κάνει ώστε ν’ αποφύγει τον υποβιβασμό. Με αυτό το γκολ οι Ξανθιώτες επικράτησαν με 1-0 στην έδρα τους και έφτασαν τη δεύτερη σερί νίκη. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα του Αβάτου μπήκε πιο δυνατά, ζητώντας στο 54ο λεπτό πέναλτι για το σταμάτημα με φράγμα από τον Ζώτο στον Γκουτσίδη, ο διαιτητής όμως που ήταν κοντά στην φάση να έδειξε τη συνέχεια του παιχνιδιού. Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι φάνηκε να ισορροπούν το παιχνίδι. Στο 78ο λεπτό ο Καρακασίδης έχασε από πλεονεκτική θέση την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Κοτόπουλο να προσπαθεί να κρεμάσει τον Συριτούδη αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων αποσιώβισε τον κίνδυνο.

Από το 79′ και μετά οι φιλοξενούμενοι του Νίκου Ουσταμπασίδη προσπαθούσαν πιέζοντας με στημένες φάσεις αλλά χωρίς κάποιο αντίκρισμα. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος για την ομάδα του Αλέκου Ξανθόπουλου να πανηγυρίζει αυτή τη σημαντική νίκη ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος.

Διαιτητής ήταν ο Καμπάταγης της ΕΠΣ Δράμας με βοηθούς τους Νικολαΐδη-Μίλλη και Χασιώτη της ΕΠΣ Δράμας ενώ παρατηρητής ήταν ο Κιοτζένης της ΕΠΣ Ξάνθης. Την Τετάρτη στο πλαίσιο της εμβόλιμης 10ης αγωνιστικής ο Αρης Αβάτου ταξιδεύει στην γειτονική Χρυσούπολη για να αντιμετωπίσει τον Νεστο ενώ η Αλεξανδρούπολη θα πάρει το εύκολο τρίποντο με το Νέο Σιδηροχώρι.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Ξανθόπουλος): Νομικός, Χατζηπαπάς, Καρίπογλου, Μίλλερ, Κουτσούμπας, Χριστοφορίδης (86′ Τ. Μαυροκέφαλος), Βαφειάδης, Μπουλούτ (59′ Μολώνης), Τσάπαρης (67′ Κοτόπουλος), Γκουτσίδης (67′ Ψεμματάς), Σαρηγιαννίδης.
ΕΝΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ουσταμπασίδης): Συριτούδης, Ζώτος, Πεταλωτής, Λίτσιος, Κομεσίδης, Κων. Πατσιώρας, Αγγ. Πατσιώρας (57′ Θέμελης), Μαλτέζος (73′ Παγωνίδης), Αμπραχαμνιάν (73′ Χριστοφορίδης), Τρανόπουλος (57′ Καρακασίδης), Ρουμπιές.