Γ’ Εθνική: Λευκή ισοπαλία η ΑΕ Διδυμοτείχου με το Νέστο και φωνές για τη διαιτησία από τους γηπεδούχους

Νέα απώλεια βαθμών είχε την Κυριακή (9/5/2021) η ΑΕ Διδυμοτείχου. Έμεινε στο 0-0 στην έδρα της απέναντι στο Νέστο Χρυσούπολης κι έμεινε τέσσερις βαθμούς μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, ούτε σπουδαίες φάσεις. Καμιά από τις δυο ομάδα δεν κατάφερε να επιβάλει το παιχνίδι της και το 45λεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ.

Η πρώτη καλή στιγμή του Νέστου Χρυσούπολης ήρθε στο 15ο λεπτό όταν το πλασέ του Γεωργιάδη μέσα από την περιοχή αποκρούστηκε από τον Κυριακίδη στέλνοντας τη μπάλα σε κόρνερ. Η καλύτερη στιγμή όμως σημειώθηκε στο 35’ όταν μετά από την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Κυριακίδη και κατέληξε άουτ. Κάπως έτσι έληξε το ημίχρονο βρίσκοντας τις δύο ομάδες στο 0-0.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 48ο λεπτό είχαμε τις έντονες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους στο διαιτητή για το επικίνδυνο παιχνίδι των φιλοξενουμένων αλλά και τις λάθος υποδείξεις του. Στο 66′ είχαμε τη σέντρα από τον Γεωργιάδη που βρίσκει τον Μενίκο και αυτός προσπάθησε να νικήσει τον Κυριακίδη όμως ο τελευταίος απόκρουσε δύσκολα και η μπάλα κατέληξε στον Ποδάρα που σκόραρε αλλά προηγουμένως είχε υποδειχτεί σε θέση οφσάιντ.

Στο 68′ η ΑΕ Διδυμοτείχου έμεινε με 10 παίκτες καθότι ο Γκιντίδης δέχθηκε την απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή για σοβαρό επικίνδυνο παιχνίδι στο κέντρο του γηπέδου. Στο 75′ η κεφαλιά του Φραγκούλη πέρασε άουτ μετά από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Μπαμπούρας.

Από την πλευρά της η ΑΕ Διδυμοτείχου είχε δύο καλές στιγμές με τον Βαγγέλοφ στο 77′ και τον Γκασίδη στο 79′ όπου τα σούτ που επιχείρησαν πέρασαν ψηλά άουτ. Με την συμπλήρωση του 90λεπτου ήταν η σειρά του Νέστου να μείνει με 10 παίκτες καθότι ο Γαβριήλ δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που ισοδυναμούσε με κόκκινη. Μετά τη συμπλήρωση και των λεπτών της καθυστέρησης βρήκε τις δύο ομάδες να μένουν στο τελικό 0-0.

Διαιτητής ήταν ο Γιαπουτζής της ΕΠΣ Ξάνθης με βοηθούς τους Χρυσελή και Σπαρτάλη της ΕΠΣ Ξάνθης ενώ παρατηρητής ήταν ο Κυριαζίδης της ΕΠΣ Έβρου. Την επόμενη αγωνιστική η προτελευταία ΑΕ Διδυμοτείχου ταξιδεύει στην ουραγό Θαλασσιά για να αντιμετωπίσει την τοπική Αναγέννηση ενώ ο Νέστος Χρυσούπολης φιλοξενεί τον Άρη Αβάτου.

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Μαυράκης): Κυριακίδης, Θάνος, Παντελίδης, Γκιντίδης, Σιδηρόπουλος, Σταματόπουλος, Παπούδης (87′ Τζελέπης), Βαγγέλοφ (77′ Γκασίδης), Βαρσαμίδης, Γιαννόπουλος (c) (87′ Γκαϊδατζής), Γιαννιώτης (60′ Λίτσκας).
ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ (Χατζηστάθης): Αθανασίου, Μπουτζούρογλου, Μπαμπούρας, Φραγκούλης (c), Γεωργιάδης, Τσάκωνας, Ράμο (58′ Τζαμπέγια, 77′ Κλοκίδης), Μενίκου, Ποδάρας, Σαμαράς (46′ Γαβριήλ), Παπαδόπουλος (58′ Μπαϊκαρά).