Αυγενάκης στη γραμμή Χαρδαλιά προαναγγέλλει λουκέτο στην SL2 φέρνοντας πιο κοντά την αναδιάρθρωση

Σε απόλυτη συμφωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας έδειξε ότι βρίσκεται ο υφυπουργός Αθλητισμού Νίκος Χαρδαλιάς σε σχέση με την πρόθεσή του τελευταίου να εισηγηθεί αναστολή του πρωταθλήματος της Super League 2.

Την ώρα πάντως που η διοργανώτρια αρχή κάνει λόγο για παραπλάνηση των υφυπουργών, η εκτίμηση των περισσοτέρων αναφέρει ότι ίσως αυτή η διακοπή φέρει πιο εύκολα την περίφημη αναδιάρθρωση που θέλει να περάσει η κυβέρνηση και στην οποία εσχάτως έχουν αντιταχθεί οι 12 ομάδες της SL2 με ομόφωνη απόφασή τους, που προκάλεσε την οργή της κυβέρνησης.

Διακόπτοντας την SL2 με αυτήν την πρόφαση η κυβέρνηση θα μπορούσε πιο εύκολα να πιέσει για την περίφημη αναδιάρθρωση που ήδη έχει πάρει τον δρόμο του κοινοβουλίου, στη λογική περισσότερο ότι είναι άδικο να υποβιβαστούν ομάδες ενώ δεν τελείωσε το πρωτάθλημα. Ετσι θα γίνει πιο εύκολα η περίφημη συγχώνευση της SL2 με την FL, όπως εξ αρχής υπάρχει πρόθεση.

Παράλληλα, θα ανοίξει με επίσημο τρόπο και η κουβέντα για αύξηση των ομάδων στην SL1, κάτι που ήδη έθεσε με επισημο τρόπο ο Κούγιας πριν ακόμα υποβιβαστεί μαθηματικά η ΑΕΛ.

Μια αύξηση από τις 14 στις 16 ομάδες θα επιτρέψει είτε να μην πέσει καμια ομάδα από την SL1 και να ανέβουν απευθείας δύο από την SL2 είτε το πιθανότερο να μην γίνει μπαράζ μεταξύ του δεύτερου της SL2 και του προτελευταίου της SL1 αλλά με τροποποιηση των προκηρύξεων αυτοί να παίξουν δεδομένα στην νέα SL1 και το μπαράζ για μια τελευταία θέση να είναι ανάμεσα στην ουραγό ΑΕΛ και την τρίτη ομάδα της SL2.

Αναλυτικά η δήλωση Αυγενάκη μετά από εκείνην του Νίκου Χαρδαλιά:

«Ο σεβασμός στην αναγκαιότητα της αυστηρής τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία τόσων των αθλητικών όσο και όλων των κοινωνικών δραστηριοτήτων στη χώρα μας.

Ο πόλεμος με την πανδημία συνεχίζεται αμείωτος. Οι μάχες πρέπει να δίδονται συντεταγμένα και καθημερινά και είναι δεδομένο πως, αν δεν τηρούνται οι κανόνες, τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία και διακυβεύεται το εθνικό κοινωνικό σχέδιο ενάντια στον Covid-19.

To Υφυπουργείο Αθλητισμού, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του οποίου δεν περιλαμβάνονται εντεταλμένοι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Πολιτείας (Εθνική Αρχή Διαφάνειας, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό κλπ), επισήμανε αρκετές φορές έως τώρα (με τελευταία χτες Παρασκευή, 7 Μαΐου) στη διοργανώτρια αρχή της Super League 2 την ανάγκη αυστηρής τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που έχουν εγκριθεί από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ και την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Επιπλέον, απευθύνεται συχνά προς τους εντεταλμένους μηχανισμούς για τους αναγκαίους ελέγχους τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις αθλητικές διοργανώσεις, όπως συμβαίνει με την επιτήρηση της εφαρμογής όλων των μέτρων εναντίον της πανδημίας σε κάθε κλάδο και κοινωνική δραστηριότητα.
 
Σε κάθε περίπτωση ο μη σεβασμός στην απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων προκαλεί αναπόδραστες συνέπειες και δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτός».

Νωρίτερα η διοργανώτρια αρχή SL2 είχε αναφέρει τα εξής:

Με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, η διοργανώτρια αρχή οφείλει να καταθέσει τα ακόλουθα στοιχεία υπερασπιζόμενη κυρίως τον αγώνα που καταβάλλουν καθημερινά τους τελευταίους μήνες εκατοντάδες εργαζόμενοι και επαγγελματίες, προκειμένου η δεύτερη επαγγελματική κατηγορία της χώρας να αποτελεί πρότυπο τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου που θέσπισαν κυβέρνηση και επιστήμονες. 

  1. Από τις 13 Δεκεμβρίου 2020 που οι ΠΑΕ της Super League 2, έλαβαν την έγκριση των Αρχών για επιστροφή στις προπονήσεις, έχουν διενεργηθεί στις ομάδες 10.000 τεστ κορονοϊού σε διαπιστευμένα εργαστήρια και έχουν βρεθεί μόλις 23 θετικά κρούσματα. Ποσοστό της τάξης του 0,2%, το μικρότερο ίσως στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
  2. Μετά την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, δημιουργήσαμε ειδική λίστα εισερχομένων που μας αποστέλλουν συμπληρωμένη πίσω οι ΠΑΕ με ονοματεπώνυμα πριν τον αγώνα, η οποία παραδίδεται στον Αστυνομικό Διευθυντή και τον παρατηρητή του κάθε αγώνα, στην πρωινή σύσκεψη. Οι δε μετακινήσεις των ομάδων εγκρίνονται κάθε αγωνιστική από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.
  3. Επιπροσθέτως, ουδεμία αναφορά έχει καταχωρηθεί από επιτετραμμένο ή υπεύθυνο της τήρησης των μέτρων τάξης και του υγειονομικού πρωτοκόλλου ή στον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα ή τρίτο για οιαδήποτε παραβίαση ή παράβαση. Έχουμε ελεγχθεί άλλωστε από την Αρμόδια Επιτροπή Covid, τρεις φορές σε αντίστοιχους αγώνες χωρίς καμία επισήμανση από μέρους της.

Οφείλουμε να διευκρινίσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οποιοδήποτε συμβάν καταγράφεται εκτός γηπέδων και στο οποίο εμπλέκονται οπαδοί ομάδων, δεν συμπεριλαμβάνεται στις αρμοδιότητες οποιασδήποτε ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής.

Ως Super League 2, είμαστε υπερήφανοι όχι μόνο για την απαρέγκλιτη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου (βάσει επιστημονικών στοιχείων) αλλά και για το γεγονός ότι τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, οι πέντε από τις έξι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτά, διεκδικούν επί ίσοις όροις την άνοδο στη Super League.

Κι αυτή η συναρπαστική μάχη ξεκίνησε, συνεχίζεται και πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στα γήπεδο και μόνο σε αυτά!

Υ.Γ. Σεβόμενοι απόλυτα την προσπάθεια που καταβάλλει τον τελευταίο χρόνο ο  Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς, αντιμετωπίζοντας  καθημερινά μια πρωτόγνωρη παγκόσμια υγειονομική κρίση, αντιλαμβανόμαστε  ότι και ο ίδιος έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης για τις πραγματικές  συνθήκες διεξαγωγής του πρωταθλήματός μας. Τα πραγματικά στοιχεία  τήρησης ή μη του υγειονομικού πρωτοκόλλου (και όχι αυτά που επιχειρούν  να εμφανίσουν διάφοροι κύκλοι) βρίσκονται ανά  πάσα στιγμή στη διάθεσή του και φυσικά στη διάθεση των υγειονομικών  αρχών.