Πρωτοφανή γεγονότα στη Ρόδο με απόπειρα εκφοβισμού αλλά και… δηλητηρίασης καταγγέλει η ΠΑΕ Ξάνθη

Σε καταγγελία για πρωτοφανή περισταστικά προχώρησε η ΠΑΕ Ξάνθη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρόδου σύμφωνα με διαρροές από την ομάδα του ΑΟΞ, λίγο μετά την τεράστια νίκη της επί του Διαγόρα που την φέρνei πλέον μια ανάσα από την κορυφή της βαθμολογίας.

Το πιο ήπιο από όσα καταγγέλονται είναι ότι το βράδυ της παραμονής του αγώνα άρχισαν έξω από το ξενοδοχείο που έμενε η ομάδα του ΑΟΞ να ρίχνουν «άγνωστοι» βεγγαλικά και μολότωφ-μπουρλότα με σκοπό να ξυπνήσουν οι παίχτες και να δημιουργηθεί αναστάτωση. «Οι ξένοι ποδοσφαιριστές όπως ήταν φυσικό αναστατώθηκαν και φοβήθηκαν καθώς δεν έχουν αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να κοιμηθούν, όχι πως οι Έλληνες έμειναν αδιάφοροι αλλά κατάλαβαν το τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν στο γήπεδο», σχολιάζουν κύκλοι της ΠΑΕ Ξάνθη.

Σήμερα την ώρα άφιξης στο γήπεδο, στην είσοδο περίμεναν την αποστολή της Ξάνθης συγκεντρωμένα 50-60 άτομα τα οποία επιτέθηκαν φραστικά και προσπάθησαν να χειροδικήσουν στα μέλη της αποστολής και φυσικά τους ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας. «Το ότι δεν το κατάφεραν οφείλεται στην δραματική προσπάθεια 2-3 ανθρώπων», επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι της ΠΑΕ Ξάνθη.

Το αποκορύφωμα ήταν ότι τα νερά τα οποία προσφέρουν παραδοσιακά οι γηπεδούχοι προς τους φιλοξενούμενους είχαν… μικρές τρύπες πάνω στα καπάκια, τρύπες που προήλθαν από βελόνα ένεσης. Υπάρχει φόβος ότι μπορεί να έριξαν κάτι μέσα και όπως ήταν φυσικό η ΠΑΕ Ξάνθη αγόρασε και χρησιμοποίησε άλλα νερά.

Ωστόσο οι ιθύνοντες της ομάδας φρόντισαν να πάρουν δείγμα με σκοπό να πραγματοποιηθούν εργαστηριακές εξετάσεις του νερού στην Ξάνθη. Ο team manager Κώστας Τσαλίκης πήγε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρόδου για να καταγγείλει τα παραπάνω γεγονότα με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την επίσημη διαρροή της ΠΑΕ Ξάνθη, η Αστυνομική Διεύθυνση να διατάξει την διεξαγωγή προανακριτικής εξέτασης.