Πριν καν έρθει Θράκη έθεσε από την Θεσσαλονίκη ζήτημα μειονότητας ο τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών

Με απανωτές αναρτήσεις από την Θεσσαλονίκη, ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν προκαλεί θέτοντας θέμα τουρκικής μειονότητας.

Ο τούρκος υφυπουργός ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα με εντολή Ερντογάν δήλωσε από την Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται: «στη Θεσσαλονίκη συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους της τουρκικής κοινότητας και τους θρησκευτικούς αξιωματούχους. Είναι απαράδεκτες οι πιέσεις και οι περιορισμοί στην ελευθερία θρησκείας, γλώσσας και προσευχής των ομογενών μας. Είμαστε δίπλα στους ομογενείς μας που παρά τις δυσκολίες διατηρούν την ταυτότητα και την θρησκεία τους».

Μέσα σε λίγες ώρες ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, επισκέφθηκε πολλά σημεία της Θεσσαλονίκης.

Αφού αναχώρησε από το τουρκικό προξενείο στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου βρίσκεται και το μουσείο του Κεμάλ, ο Κιράν επισκέφθηκε το Γενί Τζαμί, το Αλατζά Ιμαρέτ και κατέληξε στα Κάστρα.

Εκεί απόλαυσε τη θέα της πόλης από τον Πύργο Τριγωνίου και εν συνεχεία περπάτησε μερικές εκατοντάδες μέτρα παράλληλα με τα Κάστρα.

Κι ενώ ορισμένοι νόμιζαν πως ίσως έμπαινε στη Μονή Βλατάδων, που ήταν στο δρόμο του, την προσπέρασε. Λίγα μέτρα πιο κάτω βρίσκεται ένα μισογκρεμισμένο και καμένο κτίριο. Αυτό στο παρελθόν ήταν Οθωμανικός Μεντρεσές (ιεροδιδασκαλείο). Εκεί ο Κιράν άρχισε να περπατά στα χαλάσματα κάνοντας ένα επικοινωνιακό σόου.

Ο Τούρκος υφυπουργός θα συνεχίσει την παρουσία του στην Ελλάδα και θα επισκεφθεί την Κομοτηνή.

Πηγή: https://www.newsit.gr/