Πρεμιέρα για τον Χαρούν Μολλά στο Άλμπσταντ για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο Κομοτηναίος Χαρούν Μολλά, πρωταθλητής του μάουντεν μπάικ, μαζί με άλλους τέσσερις Έλληνες αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Από το νοτιοδυτικό άκρο της Γερμανίας και την επαρχία της Βάδης-Βυρτρεμβέργης αρχίζουν αυτή την εβδομάδα οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ορεινής Ποδηλασίας. Η πρεμιέρα γίνεται στην πόλη Άλμπσταντ, με τη δράση να ξεκινά την Παρασκευή (7/5) και να ολοκληρώνεται την Κυριακή (9/5). Στη γερμανική πόλη βρίσκεται και πενταπλή ελληνική ομάδα, που θα κάνει τη δική της πρεμιέρα στην ορεινή ποδηλασία, μέσα από έναν αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι Χαρούν Μολλά (Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας), Περικλής Ηλίας (Κρόνος Νίκαιας), Δημήτρης Αντωνιάδης (Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας), Ηλίας Τσορτουκτσίδης (ΑΕΚ) και η Κατερίνα Ελευθεριάδου (Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας) συνθέτουν την ομάδα που θα εκπροσωπήσει τα ελληνικά πεντάλ σε αυτόν τον 1ο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ίδια πεντάδα θα αγωνιστεί μια εβδομάδα μετά και στον 2ο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Νόβε Μέστο της Τσεχίας (15-15/5).

Συνολικά υπάρχουν έξι αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου μέχρι τις Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Στόχος της Ελλάδας είναι να διατηρηθεί εντός των 21 χωρών και της ολυμπιακής εκπροσώπησης. Να σημειωθεί πως οι Αντωνιάδης, Μολλά και Ελευθεριάδου θα συμμετέχουν με την επαγγελματική τους ομάδα Scott Goldstar Sports Racing Team.

Πίσω στο Άλμπσταντ, που θα φιλοξενήσει αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου για 8η φορά, σε πίστα υψομετρικής διαφοράς 190μ. και απόστασης 4.2χλμ. Σύμφωνα με τα entry list και το πρόγραμμα η αρχή για τους Ελληνες θα γίνει το Σάββατο. Ο Ηλίας Τσορτουκτσίδης θα αγωνιστεί το Σάββατο (8/5) στην κούρσα των ανδρών U23, που θα αρχίσει στις 16:00. Θα ακολουθήσει η προσπάθεια της Κατερίνας Ελευθεριάδου στις γυναίκες U23 (17:30).

Την Κυριακή (9/5, 15:35) θα γίνει η μεγάλη κούρσα των ανδρών, με τους Χαρούν Μολλά, Περικλή Ηλία και Δημήτρη Αντωνιάδη να είναι ανάμεσα στο 150 περίπου ποδηλάτες που θα βρίσκονται στην εκκίνηση. Την ελληνική ομάδα συνοδεύουν οι Δημήτρης Γεωργακόπουλος και Γιώργος Κατσέλης.