Euro 2022: Παρά τα 5 γκολ Αραμπατζή ήττα και μοιραία αποκλεισμός της Εθνικής Ανδρών από την Σερβία

Ουσιαστικά εκτός της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2022 έμεινε η Εθνική Ομάδα Χάντμπολ των Ανδρών, μετά τη ήττα της από τη Σερβία στο ΔΑΚ Κορυδαλλού τη Μεγάλη Πέμπτη με 27-25, στο πλαίσιο του 1ου προκριματικού ομίλου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα χρειαζόταν τη νίκη, προκειμένου να διατηρήσει ελπίδες για την πρόκριση, ωστόσο οι «πλάβι», οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει την πρώτη θέση στο γκρουπ, διατήρησαν το αήττητό τους, την ώρα που η «γαλανόλευκη» είναι οριστικά τρίτη στον όμιλο και διατηρεί μόνο μαθηματικές ελπίδες για την παρουσία της στα τελικά.

Για να καταφέρει, ωστόσο, να προκριθεί, η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη θα πρέπει να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα την Κυριακή του Πάσχα (2/5, 19:00) στο Κρετέιγ από τη Γαλλία, στο τελευταίο παιχνίδι της για την προκριματική φάση καθως την πρόκριση για την τελική φάση παίρνουν οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι από τους οκτώ ομίλους.

Στον καθορισμό των τεσσάρων καλύτερων τρίτων υπολογίζονται μόνο τα αποτελέσματά τους κόντρα στους πρώτους δύο του ομίλου τους, όπερ σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν έχει βαθμούς κόντρα σε Σερβία και Γαλλία. Στα του αγώνα, η Εθνική προηγήθηκε 14-12 στο ημίχρονο αλλά στα μισά του δευτερου μέρους μπλόκαρε, έχασε το προβάδισμα και καπου εκεί κρίθηκε η νίκη.

Ο Εβρίτης Βαγγέλης Αραμπατζής σημείωσε 5 τέρματα και έξι ο Δομπρής και από τέσσερα οι Μυλωνάς αι Καραμπουρνιώτης, αλλά δεν ήταν αρκετά.

Η βαθμολογία του 1ου προκριματικού ομίλου
1. Σερβία 11 (6 αγώνες)
2. Γαλλία 7 (5 αγώνες)
3. Ελλάδα 4 (5 αγώνες)
4. Βέλγιο 0 (6 αγώνες)
* Το Βέλγιο έχει αποχωρήσει από την διοργάνωση.