Ξέσπασμα Χατζημεστή για τον Δήμο Ξάνθης: «Δεν βοηθά τον Ορφέα ούτε με τα τεστ ούτε έστω με ένα λίπασμα…»

Στην «σέντρα» βρέθηκαν ξανά την περασμένη Κυριακή μετά από πεντέμισι μήνες απραξίας οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, γεγονός που από την μια ικανοποιεί τον ποδοσφαιρικό κόσμο, αλλά από την άλλη τον «καλεί» να… πληρώνει από την τσέπη του για τα τεστ.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ξέσπασε κατά του Δήμου Ξάνθης ο γνωστός αθλητικός παράγοντας και ψυχή του Ορφέα Μπάμπης Χατζημεστής, ο οποίος κάνει τον πρόεδρο, τον προπονητή, τον φροντιστή και τον βασικό χρηματοδότη στην ιστορική ομάδα που φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Μπάμπης Χατζημεστής σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Θράκη» εξέφρασε την «πικρία» του για την στάση του Δήμου Ξάνθης και ιδίως του αντιδημάρχου Μανώλη Φανουράκη που υπήρξε και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.

«Κατά αρχήν ήταν καλό που ξεκινήσαμε διότι ουσιαστικά θα πήγαινε ένας χρόνος χαμένος και για εμένα δεν θα ήταν ένας, αλλά πολλά χρόνια χαμένα. Όταν οικοδομείς ένα πράγμα για πολλά χρόνια και ξαφνικά σταματήσει να λειτουργεί, τότε καταλαβαίνεις τι ακριβώς μπορεί να συμβεί. Οι ποδοσφαιριστές φεύγουν αλλού, φεύγουν σε άλλα πράγματα, στους υπολογιστές κλπ», είπε αρχικά ο Μπάμπης Χατζημεστής. Και συνέχισε:

«Βεβαίως όμως, αυτό που έκανε η πολιτεία δεν ήταν και ό,τι καλύτερο. Το να μας βάλει το «μαχαίρι στον λαιμό» δηλαδή και να μας πει ότι «τα τεστ είναι δικά σας». Ο δήμος είναι απών. Μας βοηθούν όσο μπορούν η περιφέρεια και ο κ. αντιπεριφερειάρχης μαζί με τον κ.  Τσιλιγγίρη. Ακόμη και για μια απλή απολύμανση, εμείς είμαστε σε… άλλο «χάρτη». Μετά τον ΑΟΞ είμαστε η ομάδα με τις μεγαλύτερες διακρίσεις. Το λέω με μεγάλη πικρία και λυπάμαι ιδιαίτερα γιατί πραγματικά ο κ. Φανουράκης ήταν και ποδοσφαιριστής.

Εν πάση περιπτώσει, εγώ από την μεριά μου προσπαθώ να κάνω ο,τι καλύτερο. Κάνουμε κάθε εβδομάδα τεστ και τα Σάββατα ξανακάνουμε. Τις καθημερινές κάνουμε τεστ στον ΕΟΔΥ – για να μπορούμε να κάνουμε προπόνηση –  και το Σάββατο κάνουμε εξτρά σε ιδιωτικό εργαστήριο Rapid Test για να μπορέσουμε να παίξουμε την Κυριακή, διότι το PCR αργεί και είναι και πανάκριβο. Δεν έχουμε την δυνατότητα να ανταποκριθούμε.

Δεν νομίζω ότι για τον δήμο, τα 280 ευρώ για 6 ή για 10 παιχνίδια, είναι πολλά λεφτά. Δηλαδή για μια ομάδα που εκπροσωπεί όλο το νομό (και ο δήμος έχει μια ομάδα, μόνον τον Ορφέα, γιατί οι άλλες δύο είναι στον Δήμο Τοπείρου). Εγώ είπα να συμμετέχει σε ένα μέρος από αυτά. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον και αυτή είναι η πικρία μου. Βεβαίως και έχει πολλά προβλήματα να λύσει, αλλά δεν είμαστε και εμείς ένα «πρόβλημα» από αυτά τα προβλήματα που έχει; Δεν προσφέρουμε και εμείς στην κοινωνία της Ξάνθης, κάτι από όλα αυτά;

Ναι, οι δράσεις του ΕΟΔΥ, είναι σε συνεργασία με τον δήμο, αλλά αυτά τα συνεργεία «παρακαλούν» για να πας. Δεν μας κάνει «χάρη» ο δήμος. Όποιος και αν πάει, θα κάνει το τεστ. Για μένα, άλλο είναι ο φίλος Μανώλης και άλλο ο Δήμος Ξάνθης. Δεν έχουμε κάτι προσωπικά με τον Μανώλη τον Τσέπελη, έχουμε όμως με τον δήμο. Κατανοείτε πως η προσπάθεια που κάνουμε αυτήν την στιγμή, είναι τεράστια (διαιτησίες, γιατροί, τεστ κ.ο.κ.) χωρίς κανένα έσοδο. Επομένως, ας έχουν και αυτοί μια συμμετοχή. Εμείς δεν ζητούμε χρήματα. Ζητούμε να πάρουμε ένα τεστάκι, ένα τσουβάλι λίπασμα κ.ο.κ. για να μπορέσουμε να συντηρηθούμε. Δεν ζητάμε κάτι παραπάνω».