Σοβαρό το ενδεχόμενο να μην έρθει ούτε μέσα στο 2021 στην Ξάνθη ο Μπιλ Πάπας

Πολύ σοβαρό είναι το ενδεχόμενο ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη Μπιλ Πάπας να μην έρθει ούτε μέσα στο 2021 στην Θράκη για να δει από κοντά την νέα του επένδυση, για την οποία ήδη έχει δαπανήσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Η είδηση αυτή προκύπτει από τα τηλεγραφήματα των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, σύμφωνα με τα οποία ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Υγείας της Αυστραλίας εκτίμησε ότι η χώρα του δεν θα ανοίξει τα σύνορά της σε αλλοδαπούς ταξιδιώτες για το σύνολο του 2021, παρότι οι εκστρατείες εμβολιασμού άρχισαν και προχωρούν σε όλο τον κόσμο, εκτίμησε

Ο Μπρένταν Μέρφι, γραμματέας του υπουργείου Υγείας, συγκαταλέγεται στους βασικούς συμβούλους της κυβέρνησης. Προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ελπίδες πως το 2021 θα αποκατασταθεί η ομαλή κυκλοφορία των ταξιδιωτών. «Νομίζω ότι θα διατηρήσουμε το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς σημαντικούς περιορισμούς στα σύνορα. Aκόμη κι αν μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, δεν γνωρίζουμε αν αυτό θα εμποδίσει τη μετάδοση του νέου κορονοϊού. Είναι πιθανό ότι τα περιοριστικά μέτρα θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται για αρκετό καιρό ακόμη»», τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Εξαιτίας των περιορισμών, δεκάδες χιλιάδες Αυστραλοί υπήκοοι παραμένουν ακόμη αποκλεισμένοι στο εξωτερικό. Όσοι επιστρέφουν υποχρεούνται να καταβάλλουν περίπου 3.000 δολάρια Αυστραλίας (1.900 ευρώ) για το κόστος της 14ήμερης παραμονής τους σε καραντίνα σε ξενοδοχείο. Οπως γίνεται αντιληπτό, για επιχειρηματίες όπως ο Μπιλ Πάπας δεν αποτελεί πρόβλημα το κόστος αλλά η καραντίνα, την οποία θα πρεπει να αντιμετωπίσει εις διπλούν, αφού υπάρχει καραντίνα 7 ημερών για ταξιδιώτες από το εξωτερικό και στην Ελλάδα.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των κυβερνητικών στελεχών της Αυστραλίας και δεν αρθούν οι περιορισμοί, το ενδεχόμενο του ερχομού του Μπιλ Πάπας στην Ελλάδα και δη στην Ξάνθη μέσα στο 2021 απομακρύνεται. Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του Μπιλ Πάπας διέρρευσε για πρώτη φορά στα μέσα Αυγούστου και ανακοινώθηκε επίσημα λίγο πριν το τέλος του μήνα, ως νέου ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ξάνθη.

Ο ίδιος μέσω τηλεδιασκέψεων ενημερώνεται για τις εξελίξεις, μίλησε τον Οκτώβριο και στην παρουσίαση του Τόνι Πόποβιτς, αλλά αν και αρχικά προγραμματιζόταν να βρεθεί τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα, δεν μπόρεσε να έρθει. Ήδη πέρασαν από τοτε άλλοι τέσσερις μήνες και με τα νέα δεδομένα απομακρύνεται το σοβαρό ενδεχόμενο που υπήρχε να έρθει έστω την περίοδο του καλοκαιριού, όπως ανέφερε ο νεότερος σχεδιασμός.