Πυρά Χάρη Βαβατσικλή κατά Πέτρου Ζωγράφου για τη σύμπραξη με τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη

Πυρά εναντίον του Πέτρου Ζωγράφου για τη σύμπραξη της παράταξης «Ξε-Κίνημα για την Πόλη» με την «Κοινωνία Πολιτών» του Γιάννη Γκαράνη, εξαπολύει ο Χάρης Βαβατσικλής, γιος του εκλιπόντος πρώην Δημάρχου Τάσου Βαβατσικλή.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση του, η σύμπραξη έγινε εν αγνοία των υπολοίπων μελών της δημοτικής παράταξης με σκοπό την «προσωπική τους ανέλιξη, για την εξυπηρέτηση της προσωπικής τους ματαιοδοξίας και της πολιτικής τους επιβίωσης» και «φυσικά με τα κατάλληλα ανταλλάγματα».

Αναλυτικά, ο Χάρης Βαβατσικλής αναφέρει:

«ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ»

Από το μεσημέρι της Τετάρτης, το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής απέκτησε άλλη μία «Σύμπραξη Προοπτικής», εκτός αυτής που ηγείται ο Αντώνης Γραβάνης. Αναφέρομαι στη σύμπραξη που υπογράφτηκε ανάμεσα στην «Κοινωνία Πολιτών» του Δημάρχου Γιάννη Γκαράνη και στην τριάδα των Δημοτικών Συμβούλων που βρέθηκαν μετά από ένα άσχημο παιχνίδι της τύχης και διάφορες καραμπόλες να αποτελούν την ομάδα που εκπροσωπούσε το «ΞεΚίνημα για την Πόλη» στο Δημοτικό Συμβούλιο. Υπενθυμίζω ότι εκτός του Κώστα Κιορπέογλου, οι υπόλοιποι δύο Σύμβουλοι βρέθηκαν στις θέσεις που κατέχουν σήμερα είτε γιατί μετά τον αδόκητο θάνατο του ηγέτη της Παράταξης Τάσου Βαβατσικλή ήταν αναγκαστική η πλήρωση της θέσης του Επικεφαλής από τους υπάρχοντες Δημοτικούς Συμβούλους είτε γιατί ο υποψήφιος που είχε το δικαίωμα να αντικαταστήσει το κενό του Τάσου Βαβατσικλή, ο Ξάνθος ο Κώστογλου, δεν αποδέχτηκε τη θέση – δικαιωμένος πια ύστερα από την χθεσινή «απρόσμενη» συμφωνία…

Επιτέλους οι μάσκες έπεσαν. Η χθεσινή σύμπραξη δεν προκάλεσε καμία έκπληξη. Το επίσημο αυτό συνοικέσιο ήταν γνωστό εδώ και καιρό. Προετοιμάστηκε και οργανώθηκε τον καιρό που ο Τάσος Βαβατσικλής έδινε τη δική του μάχη ζωής και οι εδώ «συνοδοιπόροι» του βρήκαν την ευκαιρία που πάντα αναζητούσαν για την προσωπική τους ανέλιξη, για την εξυπηρέτηση της προσωπικής τους ματαιοδοξίας και της πολιτικής τους επιβίωσης. Φυσικά, με τα κατάλληλα ανταλλάγματα. Ο Σεπτέμβριος άλλωστε είναι κοντά…

Η σύμπλευση αυτή είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής ταύτισης των πρωταγωνιστών του προκειμένου να μην αλλάξει η καθεστηκυία τάξη του Δήμου Κομοτηνής. Ο Δήμος σήμερα αποτελεί πεδίο δημοσίων σχέσεων, ανόδου και προβολής Δημάρχων και άλλων δημοτικών στελεχών που καλλιεργούν και συντηρούν τον εθισμό των πολλών στην αδιαφορία για τα κοινά, την ατομική απομόνωση και την πρόσληψη της καθημερινής ζωής και της Πολιτικής με όρους θεάματος. Όλοι αυτοί οι δημοτικοί παράγοντες έχουν πολύτιμο σύμμαχο την απάθεια και την παραίτηση του κόσμου από την ιδέα ότι μπορεί ο ίδιος να αλλάξει κάτι στην πόλη του. Εμείς, στο «ΞεΚίνημα για την Πόλη» αντιστεκόμαστε σε αυτές τις λογικές και δηλώνουμε ενεργοί πολίτες. Πολίτες που θα δώσουμε καθημερινές μάχες, θα κερδίσουμε στόχους.

Στις δηλώσεις που έγιναν μετά τη συμφωνία, ο πρώην συνοδοιπόρος μας Πέτρος Ζωγράφου «ξέχασε» να αναφέρει ότι όλο αυτόν τον καιρό έδρασε μυστικά και δεν ενημέρωσε κανέναν από τους συνυποψηφίους του – όπως όφειλε να κάνει. Θυμήθηκε μάλλον τον παλιό του πολιτικό προϊστάμενο Γιώργο Βουλγαράκη και τη δήλωση του ότι «Οτιδήποτε είναι νόμιμο, είναι και ηθικό». Δεν πρέπει όμως να ξεχνάει ότι μετά από αυτή τη σύμπραξη «προοπτικής», η παράταξη «ΞεΚίνημα για την Πόλη» στο Δημοτικό Συμβούλιο παύει να υπάρχει. Υπάρχει όμως η Κίνηση «ΞεΚίνημα για την Πόλη» η οποία δεν (θέλει να) έχει καμία σχέση με αυτή την σύμπραξη.

Για το «ΞεΚίνημα για την Πόλη» η Αυτοδιοίκηση αποτελεί φορέα λαϊκής εξουσίας που θα δυναμώσει τη λαϊκή συμμετοχή. Οι άνθρωποι, οι πολίτες στις γειτονιές και στους οικισμούς έχουν πρόσωπο, έχουν δραστηριότητα. Δεν είναι ούτε «τυχαίοι», ούτε άγνωστοι. Έχουν όραμα, κάνουν όνειρα, συμμετέχουν. Η πόλη είναι τα κινήματα, οι συλλογικές δράσεις και οι Αγώνες. Είναι τα προβλήματα, οι λύσεις, η αλληλοβοήθεια.

Είναι πιο απαραίτητο από ποτέ το κάλεσμα όλων των δημιουργικών προοδευτικών δυνάμεων, των κινήσεων πολιτών, του κάθε δημότη και ιδιαίτερα των νέων σε διάλογο, ενότητα και κοινή δράση. Για εμάς αντίπαλοι είναι μόνο οι ανάγκες και τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Με αυτά θα αναμετρηθούμε…

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ
Χάρης Βαβατσικλής»

Πηγή: https://fonirodopis.gr/