Πρωτάθλημα και ως τεχνικός διευθυντής πανηγυρίζει ο «Τόρο» μετά το 3-1 του Ολυμπιακού στο «αιώνιο» ντέρμπι

O Oλυμπιακός επικράτησε με 3-1 του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ στο Καραϊσκάκης και κατέκτησε μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Αυτός είναι και ο πρώτος τίτλος από το νέο πόστο για τον ξανθιώτη τεχνικό διευθυντή του Ολυμπιακού, ενώ έχει να διεκδικήσει και το Κύπελλο Ελλάδος, αν ο Ολυμπιακός προκριθεί στον τελικό κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί στο 33′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μακέντα, που κέριδσε ο ίδιος και το καταλόγισε ο Μπέμπεκ μετά από χρήση VAR.

O Oλυμπιακός ισοφάρισε στο 45+3′ με κεφαλιά του Χασάν, που είχε μπει νωρίτερα ως αλλαγή και εξεκλίχθηκε σε άνθρωπο του αγώνα, αλλά στο γκολ φέρει σοβαρή ευθύνη ο Διούδης.

Το έργο των πρασίνων έγινε πολύ δύσκολο, αφού έμειναν με 10 παίκτες στο 65′, για αγκωνιά του Πούγγουρα στον Χασάνμ που είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 72′ και πάλι ο Χασάν εκμεταλλέυτηκε την σέντρα του Μπρούμα στο πρώτο δοκάρι και με προβολή σημείωσε το 2-1, με τον Διούδη να έχει και πάλι σοβαρή ευθύνη. Λίγα λεπτά μετά, μπήκε και ο Κομοτηναίος σέντερ φορ του Παναθηναϊκού Φώτης Ιωαννίδης.

Το 3-1 ήρθε στο 90+6′ από τον Μπρούμα, αφού ο Διούδης είχε ανέβει στην αντίπαλη περιοχή για ένα κόρνερ, με τον Πορτογάλο εξρέμ να διασχίζει με ταχύτητα το γήπεδο και να πλασάρει στην κενή εστία για το τελικό 3-1, που χάρισε και μαθηματικά στον τίτλο στους ερυθρόλευκους.

Ο Παναθηναϊκός έμεινα στην 4η θέση με 49 βαθμούς, δύο κάτω από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που ισοβαθμούν με 51.