Με σύμμαχο την παράδοση υποδέχεται τον Διαγόρα ο ΑΟΞ: Μόνο νίκες και χωρίς να δεχτεί γκολ στην Ξάνθη

Την Κυριακή (11/4) ο ΑΟΞ θα υποδεχθεί στα Πηγάδια τον Διαγόρα Ρόδου στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2.

Εμείς στο ThrakiSportS ψάξαμε, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε την μικρή προϊστορία των προηγούμενων παιχνιδιών των δύο ομάδων στην Ξάνθη.

Ο ΑΟΞ ως γηπεδούχος παλιότερα έχει φιλοξενήσει τον Διαγόρα Ρόδου σε δύο παιχνίδια στο πλαίσιο της Β’ Εθνικής σχεδόν τέσσερις δεκαετίες πίσω, τα οποία τα κέρδισε και τα δύο. Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι έχει πετύχει 5 γκολ και δεν έχει δεχθεί κανένα.

Η τελευταία αναμέτρησή τους στην Ξάνθη ήταν πριν σχεδόν 37 χρόνια όταν ο ΑΟΞ νίκησε με σκορ 2-0. Αυτή θα είναι η 1η φορά που θα κοντραριστούν στα Πηγάδια καθώς οι προηγούμενες δύο αναμετρήσεις είχαν γίνει στο παλιό γήπεδο του ΑΟΞ (δεν υπήρχε το Arena).

Από εκεί και πέρα έχουν γίνει και τρία παιχνίδια στη Ρόδο με την Ξάνθη να έχει μία νίκη εκεί, μια λευκή ισοπαλία και μια ήττα στο φετινί παιχνίδι του α’ γύρου. Οι δυο ομάδες βρέθηκαν βρέθηκαν αντίπαλοι στη Ρόδο στις 17 Φεβρουαρίου στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής με το παιχνίδι να λήγει με 1-0 υπέρ των γηπεδούχων. Θυμηθείτε το γκολ και τις καλύτερες φάσεις με ένα κλικ ΕΔΩ.

Αναλυτικά η προϊστορία ΑΟΞ – Διαγόρα στην Ξάνθη:

Για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής
83/84 ΑΟ Ξάνθη – Διαγόρας Ρόδου 3-0
84/85 ΑΟ Ξάνθη – Διαγόρας Ρόδου 2-0