Ακυρώνουν ραντεβού για εμβολιασμούς με AstraZeneca στην Κομοτηνή και κλείνουν με Pfizer στον… Εχίνο

Ανησυχία και στην περιοχή μας έχει φέρει η μείωση της εμπιστοσύνης στο εμβόλιο της Astra Zeneca, μετά τις αναφορές για την δημιουργία θρόμβων σε κάποιους από τους εμβολιασμένους.

Το όλο θέμα έχει δημιουργήσει αναστάτωση σε όλη την Ευρώπη, με κάθε χώρα να ακολουθεί διαφορετικές πολιτικές, ενώ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ασυνήθιστοι θρόμβοι στο αίμα σε συνδυασμό με χαμηλά αιμοπετάλια, θα πρέπει να αναφέρονται ως πολύ σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες του συγκεκριμένου εμβολίου.

Από ελληνικής πλευράς η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξετάζει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί καθώς έχει παρατηρηθεί, πολίτες να ακυρώνουν ή να αναβάλουν τον εμβολιασμό τους όταν εντοπίζουν πως πρόκειται να λάβουν το σκεύασμα της AstraΖeneca προκειμένου να τύχουν εμβολιασμού κάποιας άλλης εταιρείας.

Κάτι τέτοιο φαίνεται να γίνεται και στην Ροδόπη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φαρμακοποιών Ροδόπης κ. Αλέξανδρο Τσαπέκο, ο οποίος σημείωσε πως έχουν παρατηρηθεί αρκετές ακυρώσεις, αλλά και αλλαγές στις περιοχές όπου θα κάνουν τον εμβολιασμό, ώστε να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer (όπως φαίνεται, το εμβόλιο της Moderna δεν έχει φτάσει στην περιοχή μας).

Ο κ. Τσαπέκος τόνισε πως υπάρχουν περιπτώσεις να φτάνουν κάποιοι συμπολίτες μας μέχρι και το εμβολιαστικό κέντρο στον Εχίνο, ώστε να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer, μιας και δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού στα άλλα εμβολιαστικά κέντρα της Ροδόπης, παρά μόνο λίγα στον Εχίνο.

Πηγή: https://www.paratiritis-news.gr/