Κύπελλο Ελλάδος: Νικήθηκε από τον Χασάν ο Λοντίγκιν στην ισοπαλία του ΠΑΣ με τον Ολυμπιακό στους Ζωσιμάδες

Ισόπαλος με 1-1 αναδείχθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό στους Ζωσιμάδες, για τον πρώτο επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Μετά από λίγες μεν αλλά ουσιαστικές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, τελικά η μπίλια έκατσε στην πλευρά του ΠΑΣ, αφού οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βρήκαν πρώτοι το γκολ στα… χασομέρια του πρώτου ημιχρόνου με το πέναλτι του Εραμούσπε, έπειτα από χέρι του Μπα σε σουτ του Κάστρο.

Όπως αναμενόταν, στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με πολύ έντονη πίεση γύρω από την εστία του πρώην κίπερ της Ξάνθης Γιούρι Λοντίγκιν, αναγκάζοντας τον ΠΑΣ σε παθητικό ρόλο. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν αρκετές φάσεις για την ισοφάριση, ενδιάμεσα δύο τεράστιες ευκαιρίες για το 2-0 έχασαν και οι Γιαννιώτες στην αντεπίθεση, ωστόσο τα λεπτά κυλούσαν και το 1-0 παρέμενε, με τους γηπεδούχους να αντέχουν στην άμυνά τους, ενώ φυσικά πάντα απειλούσαν τον Σα όσο η ομάδα του Μαρτίνς ανέβαινε όλο και περισσότερο στο γήπεδο.

Τελικά, από τη στιγμή που ο Σα γλίτωσε δις το 2-0 για την ομάδα του, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν την ισοφάριση. Μετά τις νέες αλλαγές του Μαρτίνς που έριξε Ελ Αραμπί και Εμβιλά στο ματς, η ομάδα του ανέβηκε ακόμη περισσότερο και μετά από μια φάση διαρκείας, ο Χασάν έκανε το 1-1 στο 73′ με ένα υπέροχο γυριστό σουτ έπειτα από σέντρα του Φορτούνη.

Ως το φινάλε δεν άλλαξαν πολλά πράγματα, με τον Ολυμπιακό πλέον να έχει το εκτός έδρας γκολ και το πλεονέκτημα. Το τελικό 1-1 αφήνει τις εντυπώσεις μεν στον ΠΑΣ για την απόδοση και την συνολική εικόνα του, αλλά την ουσία στον Ολυμπιακό που έχει το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό.