Διαμαρτύρονται για την διαιτησία στην Άρτα: «Δεν υπήρχε πέναλτι σε βάρος μας, καλώς ακυρώθηκε το γκολ της Ξάνθης»

Μπορεί στην Ξάνθη να βράζουν και με την διαιτησία του ηπειρώτη Μπούμπας και κυρίως του βοηθού του Αναστασιάδη, όμως υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες και από τον Καραϊσκάκη Άρτας όπως προκύπτει από τα μέσα ενημέρωσης της περιοχής.

Εκεί αναφέρουν καταρχήν ότι ορθά ακυρώθηκε το γκολ του Καπνίδη «αφού ο επιθετικός της Ξάνθης ήταν όντως εκτεθειμένος και το γκολ ορθώς ακυρώθηκε, όπως δείχνει το ριπλέι της τηλεοπτικής μετάδοσης». Αυτή ήταν και η φάση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες όλου του πάγκου του ΑΟΞ και αποσυντόνισε πλήρως από εκείνο το σημείο τους γηπεδούχους.

Σχολιάζουν ωστόσο ότι οι «σφοδρές διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους στο τέλος του ματς είναι άδικες» όχι μόνο επειδή ο διαιτητής και ο επόπτης δικαιώνονται στην φάση του ακυρου γκολ αλλά και γιατί καταλογίστηκε «ανύπαρκτο πέναλτι, υπέρ της Ξάνθης, στο 1-0». Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Ο Μπούμπας ανακάλυψε πέναλτι σε πτώση του Σιατραβάνη στην περιοχή, με τον Μπρέμπο να μη βρίσκει τον επιθετικό της Ξάνθης, ο οποίος κλώτσησε χορτάρι. Ο ίδιος ο Σιατραβάνης ανέλαβε την εκτέλεση, επιχείρησε να σκοράρει με χτύπημα α λα Πανένκα, που δεν του βγήκε, στέλνοντας την μπάλα άουτ!». Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα του αγώνα δεν έδειξαν να υπάρχουν διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους.

Σε ότι αφορά την φάση του ακυρωθέντος γκολ αναφέρουν: «Στο 68ο λεπτό, σημειώθηκε η φάση με τον Καπνίδη να σκοράρει με κεφαλιά, τον πρώτο βοηθό να ακυρώνει το γκολ, και τους γηπεδούχους να πέφτουν πάνω του για αρκετή ώρα. Όπως φάνηκε ωστόσο, και στη συνέχεια, η απόφαση ήταν σωστή, καθώς τη στιγμή της κεφαλιάς, ο Καπνίδης καλύπτεται, ωστόσο τη στιγμή της σέντρας, ο φορ της Ξάνθης είναι σαφώς πιο μπροστά από την άμυνα». Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη είχε βγάλει προκαταβολικά ανακοίνωση κατά του διαιτητή ζητώντας την αλλαγή του η ΑΕ Καραϊσκάκης.

Πάντως, σε επίσημο επίπεδο ούτε η ΠΑΕ Ξάνθη ούτε η ΑΕ Καραϊσκάκης εξέδωσαν κάποια ανακοίνωση για την διαιτησία, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η έκθεση του παρατηρητή. Ωστόσο από τους ξανθιώτες υπήρχε φανερός εκνευρισμός, ιδιαίτερα μετά την ακύρωση του γκολ του Καπνίδη, με αποτέλεσμα να βγουν κίτρινες κάρτες μέχρι και στον πάγκο της ομάδας της Θράκης…