Άτυχος και στην… κλήρωση ο μόνος θρακιώτης υποψήφιος στις εκλογές της Ομοσπονδίας Ταεκβοντό

Ο Μιχάλης Φυσεντζίδης είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ΕΛΟΤ) μετά τις αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν ηλεκτρονικά το απόγευμα της Κυριακής.

Ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας και αρχηγός της ελληνικής αποστολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο διαδέχεται τον Νίκο Θωμαϊδη, που λόγω του νέου αθλητικού νόμου δεν μπορούσε να είναι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου.

Επί του συνόλου των εγγεγραμμένων εκλογέων 125 ψήφισαν οι 123 και καταμετρήθηκαν 123 έγκυρες ψήφοι. Για την προεδρία ο Μιχάλης Φυσεντζίδης συγκέντρωσε 88 ψήφους, έναντι 35 του χρυσού ολυμπιονίκη του Σίδνεϋ Μιχάλη Μουρούτσου.

Στο 21μελές Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν, εκτός του Μιχάλη Φυσεντζίδη και ο Μιχάλης Μουρούτσος ως υποψήφιος πρόεδρος που συγκέντρωσε ποσοστό ψήφων μεγαλύτερο του 25% καθώς και οι παρακάτω υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο οι οποίοι έλαβαν τις παρακάτω ψήφους:

1. ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 72
2. ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 72
3. ΚΟΛΙΟΝΙΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 68
4. ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 68
5. ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 68
6. ΦΩΤΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 68
7. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 65
8. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 65
9. ΛΕΦΑΚΗΣ ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΚΙΜΩΝ 64
10. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 64
11. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 64
12. ΣΤΡΙΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 62
13. ΠΑΡΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 61
14. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΗΛΙΑΣ 60
15. ΚΑΤΑΚΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ 60
16. ΚΟΥΡΕΝΤΖΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ 58
17. ΚΑΡΑΝΤΑΓΛΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 54
18. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ 54
19. ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 51

Τις θέσεις των αναπληρωματικών μελών του ΔΣ έλαβαν οι εξής:
1. ΛΙΟΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ 50
2. ΚΑΡΠΑΘΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 38
3. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΕΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 37
4. ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ 37
5. ΣΕΪΡΕΚΙΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 34
6. ΤΖΙΟΥΜΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ 34
7. ΜΠΕΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 32

Καθώς στην τελευταία θέση αναπληρωματικού ισοψήφησαν οι δύο υποψήφιοι Κωνσταντίνος Μπέης και Σαράντης Σαραντίδης με 32 ψήφους έκαστος, έγινε κλήρωση παρουσία των εκπροσώπων που παρίστανται και εξελέγη ο Κωνσταντίνος Μπέης του Γεωργίου στην τελευταία θέση αναπληρωματικού. Ετσι με 32 ψήφους και μετά από κλήρωση δεν εξελέγη ο Σαραντίδης, πρόεδρος του Πρόμαχου Ορεστιάδας, που ήταν και ο μόνος υποψήφιος από την Θράκη.

Οι Ιωάννης Κοτσαμπάς, Φωτεινή Μακρυνάκη και Νικόλαος Παυλόπουλος εκλέγονται ως τρεις τακτικοί και ο Μιχάλης Ρόκκας ως αναπληρωματικό μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Τακτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκλέχθηκε ο Μιχάλης Φυσεντζίδης και αναπληρωματικός εκπρόσωπος ο Νίκος Θωμαίδης.