Δεν κατάφερε να εκλεγεί στην Σκοπευτική Ομοσπονδία ο Εβρίτης Κωνσταντίνος Κουσαντας

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου εκλέχθηκε πρόεδρος στην Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδας στις αρχαιρεσίες που έγιναν το Σάββατο.

Ο Παπαγεωργίου ήταν ο μοναδικός υποψήφιος και πήρε 138 ψήφους. Υπενθυμίζεται ότι όλους τους προηγούμενους μήνες γνωρίζαμε ότι θα κατέβαινε ως υποψήφιος πρόεδρος και ο Κωνσταντινος Κουσαντας που κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη και υπήρξε στο παρελθόν και ποδοσφαιριστής του Αλεξ, ωστόσο δεν επικυρώθηκε αυτή η υποψηφιότητα.

Κατέβηκε ωστόσο κανονικά ο Εβρίτης ως εκπρόσωπος της ΣΚΟΕ στην Ολυμπιακή Επιτροπή. Ωστόσο εκεί έλαβε 39 ψήφους έναντι 123 του Παπαγεωργίου που εκτός από πρόεδρος θα είναι και ο εκπρόσωπος της ΣΚΟΕ στην ΕΟΕ. Ο Αθανάσιος Χάσπαρης έλαβε μόλις μία ψήφο, προφανώς την δική του, ενώ αναπληρωματικός εκλέχθηκε ο Παναγιώτης Τσαρούχας με 134 ψήφους.

Στο ΔΣ της Ομοσπονδίας εκλέχθηκαν οι Αλέξανδρος Δημακάκος (89), Ανδρέας Μοδές (84), Γιάννης Τζανάκος (79), Θανάσης Παπαδάκος (76), Πηνελόπη Νινιού (75), Νίκος Διακάκης (71), Ελένη Κυπριώτη (71), Παναγιώτης Θεμελίδης (70), Παναγιώτης Τσαρουχάκης (68), Μανώλης Κουριδάκης (66), Νίκος Σαμιωτάκης (66), Γιώργος Καφάτος (61).

Οι αρχαιρεσίες για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και των λοιπών καταστατικών οργάνων, έγιναν με χρήση της ψηφιακής κάλπης «ΖΕΥΣ». Το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας παρείχε την υποδομή και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης την εποπτεία της εκλογικής διαδικασίας. Στην εξελεγκτική επιτροπή εκλέχθηκαν οι Θανάσης Αδαμόπουλος, Κώστας Λάππας, Κώστας Μενής.