Κινήσεις από Ιτσο για να αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο και δικαίωμα κλήσης στην Εθνική Ομάδα

Στην διαδικασία Q&Α που καθιέρωσε η ΠΑΕ Ξάνθη μετέχει αυτές τις ημέρες ο Πολ Ιτσο μαζί με τον Ανδρέα Τάτο, δεχόμενος ερωτήσεις από φιλάθλους της ομάδας.

Μια από αυτές έχει να κάνει και με την πληροφορία που υπάρχει ότι εκτός από ιταλική καταγωγή, ο 25χρονος αυστραλός γκολκίπερ του ΑΟΞ έχει και ελληνικές ρίζες.

Μάλιστα άνθρωποι της ΠΑΕ Ξάνθη επιβεβαιώνουν ότι ο Ιτσο ξεκίνησε ήδη διαδικασίες για να αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο, γεγονός που εφόσον συμβεί, θα του ανοίξει τον δρόμο συμμετοχής και στην Εθνική Ελλάδος (εφόσον βέβαια κληθεί).

Η απάντηση του Πολ Ιτσο στο σχετικό ερώτημα που του τέθηκε αναμένεται με ενδιαφέρον, αφού η ελληνική καταγωγή αλλά και η αθλητική δράση είναι προφανές ότι θα βοηθήσουν να ξεπεραστούν πιο εύκολα οι γραφειοκρατικοί σκόπελοι για τη απόκτηση ιθαγένειας.

Από εκεί και πέρα, οι περισσότεροι φίλοι της Ξάνθης καλούν τον Αυστραλοϊταλό τυερματοφύλακα της ομάδας του να συγκρίνει τη ζωή στην Αυστραλία και στην Ελλάδα, ενώ πολλοί του αναφέρουν ότι συνεχίζει την καλή παράδοση του ΑΟΞ στην θέση κάτω από τα δοκάρια.