Η μάχη Λεμονίδη με τον κορονοϊό και οι αποκαλύψεις για τον αγώνα «υγειονομική βόμβα» όπου κόλλησε

Αποκαλυπτικός ο κομοτηναίος πολυβραβευμένος αθλητικογράφος Στέφανος Λεμονίδης, για το ματς  βόλεϊ- βόμβα κορονοϊού Ολυμπιακός-Φοίνικας και τις 17 μέρες που πέρασε σε καραντίνα έχοντας νοσήσει με κορονοϊό. 

Ο διευθυντής στο fosonline ανακρίθηκε από τον Θεμη Σινάνογλου, μάστερ των συνεντεύξεων. «Πήρα να τον ρωτήσω για τον κορονοϊό και δεν πίστευα στα αυτιά μου με όσα άκουσα. Δεν είναι γνωστά στον κόσμο. Αφορούν όλους μας, αφού μπορεί να βρεθούμε και εμείς σε αυτήν τη θέση», αναφέρει ο ίδιος.

Το ThrakiSportS αναδημοσιεύει μέρος της συνέντευξης:

Είδα ένα ποστ σου ότι έμεινες 17 μέρες σε καραντίνα. Τι συνέβη; Πώς κόλλησες;

Το κόλλησα πιστεύω στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Φοίνικας Σύρου, όπως όλοι.

Τι εννοείς;

Από αυτό το ματς όλη η διοίκηση του Ολυμπιακού και ο προπονητής του Ολυμπιακού και ο βοηθός προπονητή και φροντιστές και οι παίκτες κόλλησαν κορονοϊό. Και όχι μόνο ο Ολυμπιακός αλλά και άλλοι μετά…

Πες μου όσα ξέρεις. Τα έχεις γράψει;

Όχι. Πήγα στο γήπεδο στο δεύτερο σετ γιατί είχα εκπομπή στο ραδιόφωνο στον Αθήνα 9,84. Πρόσεξε: δεν έκανα χειραψία, κράταγα αποστάσεις, φορούσα και μάσκα. Όμως το ματς ήταν βόμβα κορονοϊού! Κόλλησαν όλοι, και «βαριά» ονόματα, μη γράψεις τα ονόματα. Δεν κόλλησαν μόνο ο Ανδρεάδης ο κεντρικός, που επειδή το είχε περάσει είχε αντισώματα, και οι δύο Σέρβοι. Όλοι οι άλλοι βγήκαν θετικοί. Και κάποιοι χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο. Και κάποιοι διασωληνώθηκαν… Έγινε απολύμανση τρεις μέρες μετά και το γήπεδο βρέθηκε όχι στο κόκκινο, αλλά στο… βυσσινί! Για τέτοιο πράγμα μιλάμε.

Πώς εξηγείται;

Ο Φοίνικας είχε πάει να παίξει στη Βέροια, το ματς δεν έγινε διότι όλη η ομάδα της Βέροιας παρουσίασε κρούσματα. Όμως ο αρχηγός αποστολής του Φοίνικα βγήκε για καφέ με τον πρόεδρο της Βέροιας και κόλλησε κορονοϊό. Γύρισαν πίσω χωρίς να γίνει το ματς. Ο αρχηγός αποστολής κόλλησε και τον προπονητή του Φοίνικα. Στο ματς με τον Ολυμπιακό ο προπονητής του Φοίνικα δεν ήρθε, έμεινε στη Σύρο γιατί σε τεστ είχε βρεθεί θετικός. Όμως είχε προλάβει να κολλήσει τους παίκτες του Φοίνικα. Οι παίκτες του Φοίνικα κόλλησαν όλο τον Ολυμπιακό κορονοϊό, τους παίκτες, τους προπονητές, τους φροντιστές, τους διοικούντες, μέχρι και τα ball boys! Σοβαρά το λέω ότι κόλλησαν μέχρι και τα ball boys.

Τρομερά πράγματα.

Για πολλές μέρες μετά δεν υπήρχε ούτε Ολυμπιακός ούτε Φοίνικας. Δεν έκαναν προπονήσεις. Τρεις μέρες μετά από αυτό το ματς έπαιξε Ολυμπιακός – ΟΦΗ και κόλλησε όλος ο ΟΦΗ. Την ίδια μέρα έπαιξαν στις γυναίκες Ολυμπιακός – Πορφύρας και κόλλησε όλος ο Πορφύρας. Και ο Νίκος Δελαγραμμάτικας. Το γήπεδο είχε μολυνθεί.

Εσύ τι συμπτώματα είχες;

Το ματς είχε γίνει Κυριακή, δύο μέρες μετά είχε χιόνια και βγήκα στη βεράντα να μαζέψω το χιόνι. Είχα ρίγη, έλεγα ότι κρύωσα. Το καλοριφέρ ήταν στους 25 βαθμούς, ήμουν με δύο κουβέρτες και πάγωνα. Νόμιζα ότι κρύωσα και το αμέλησα. Δεν ήξερα τι βόμβα κορονοϊού ήταν το ματς. Δεν μου πέρναγαν τα ρίγη. Πήγα στο ΙΚΑ Αμαρουσίου και έκανα το μοριακό τεστ, την άλλη μέρα με πήραν και μου είπαν ότι βγήκε θετικό.

Πυρετό είχες;

Μία μέρα. Συμβουλεύτηκα τον γιατρό μου, τον Μαγιάννη, διευθυντή στο παθολογικό του νοσοκομείου Γρεβενών, ο οποίος έχει χειριστεί δεκάδες τέτοια περιστατικά, γιατί ένα χωριό κοντά στα Γρεβενά ήταν γεμάτο κορονοϊό. Αυτός με βοήθησε πολύ, μου είπε να πάρω αντιβίωση για πνευμονία και ένα σιρόπι με κορτιζόνη.

Τι άλλα συμπτώματα είχες;

Είχα μπούκωμα και πονόλαιμο. Είχα όμως όσφρηση και γεύση. Είναι ύπουλο αυτό το πράγμα, εκεί που λες ότι ανάρρωσες, σου επιτίθεται ξανά και σε καταβάλλει. Και φοβήθηκα, να σου πω την αλήθεια… Γιατί μάθαινα ότι άλλοι από τον Ολυμπιακό είχαν μπλέξει με νοσοκομεία…

Καραντίνα γιατί έμεινες 17 μέρες;

Άλλη ιστορία κι αυτή. Στην αρχή μου είπαν να μείνω 7 μέρες, μετά 10 μέρες, μετά 14 μέρες και στο τέλος χρειάστηκε να μείνω σε καραντίνα 17 μέρες.

Γιατί;

Γιατί δεν έφευγαν τα συμπτώματα. Πρέπει να είσαι τρεις μέρες ασυμπτωματικός. Άκου τώρα το άλλο περίεργο. Το περασμένο Σάββατο ήταν να κάνω το εμβόλιο. Παίρνω τον ΕΟΔΥ τηλέφωνο να τους ενημερώσω ότι είμαι ακόμα με κορονοϊό και μου λένε «όχι, θα το κάνεις». «Ρε παιδιά, είμαι άρρωστος» τους λέω, «είναι προγραμματισμένο» επέμειναν. Παίρνω τηλέφωνο τον Μόσιαλο στο Λονδίνο και μου λέει «δεν θα κάνεις κανένα εμβόλιο. Διότι, πρώτον, αν πας στο εμβολιαστικό κέντρο θα τους κολλήσεις, δεύτερον, έχεις αντισώματα ήδη. Σε τρεις μήνες θα κάνεις ένα τεστ αντισωμάτων, σε τρεις μήνες μπορείς να κάνεις εμβόλιο».

Πες μου ό,τι άλλο έμαθες από αυτήν την περιπέτεια, είναι χρήσιμα αυτά.

Με βοήθησε πολύ και ο Ανδρεάδης, ο παίκτης του Ολυμπιακού, που το είχε περάσει και είχε καλή ενημέρωση. Αυτός το είχε περάσει πολύ άσχημα… Μου είπε ότι θέλει καλό φαγητό και βιταμίνη C με ψευδάργυρο και βιταμίνη D από τον ήλιο, έβγαινα λοιπόν στο μπαλκόνι. Πρέπει επίσης να έχεις δικό σου γιατρό να σε παρακολουθεί και να είσαι σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του. Γιατί στον ΕΟΔΥ σού λένε μόνο τα γενικά – και μάλιστα σε προτρέπουν να είσαι σε επαφή με τον γιατρό σου. Ο Ανδρεάδης μού είπε να πάρω και πρόπολη να κάνω γαργάρες και κατάποση.

Άλλη εμπειρία σου;

Μου έκανε εντύπωση ότι μόλις με πήραν από το ΙΚΑ και μου είπαν ότι το τεστ ήταν θετικό, την άλλη μέρα με πήραν από την Πολιτική Προστασία για ιχνηλάτηση. Και επίσης με πήραν από τον ΕΟΔΥ για συμβουλές. Και με έχει πάρει τρεις φορές τηλέφωνο ανά κάποιες μέρες η γιατρός από το ΙΚΑ να με ρωτάει πού βρίσκομαι και πώς πάω. Μου αύξανε την καραντίνα σε μέρες. Φοβούνται ότι ήταν μετάλλαξη. Το όνομα της γιατρού από το ΙΚΑ είναι Μαρία Δημητρίου. Τέλος, θέλω να πω τούτο: όταν μου είπε ο γιατρός μου, ο Κωνσταντίνος Μαγιάννης, να πάρω αμέσως τα φάρμακα που ανέφερα πριν, ήταν κοντά στα μεσάνυχτα. Έτρεξε η σύντροφός μου, η Χαρά Γεωργίου, και βρήκε φαρμακείο ανοιχτό τα μεσάνυχτα, έτσι ξεκίνησα έγκαιρα τη φαρμακευτική αγωγή. Είναι σημαντικό να μην αργήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΕΜΟΝΙΔΗ ΣΤΟ FOSONLINE ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ