Διαψεύδει Βασιλακόπουλο ο Νικολόπουλος και υποβάλει παραίτηση αν δεν οριστεί νέο ΔΣ της ΕΟΚ για άμεση σύγκλιση εκλογών

Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο διαχωρίζει την θέση του ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκος Νικολόπουλος σε σχέση με την ανακοίνωση της ΕΟΚ για ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου υπό τον Γιώργο Βασιλακόπουλου για τη μετάθεση ημερομηνίας των εκλογών στις 23 Μαΐου.

Με e-mail που απέστειλε το βράδυ στα άλλα μέλη του ΔΣ διαχωρίζει την θέση του και ουσιαστικά διαψεύδει την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, ζητώντας να διεξαχθούν κανονικά οι εκλογές με το ηλεκτρονικό σύστημα Ζευς που χρησιμοποιείται και στις εκλογές των υπόλοιπων ομοσπονδιών.

Πέραν του Νικολόπουλου, μέχρι στιγμής φέρονται να διαχωρίζουν την θέση τους άλλα δύο τουλάχιστον μέλη του απερχόμενου ΔΣ, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ, Μπάμπης Μαρκάκης και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΔΥΜ, Λάζαρος Σαββίδης, που κατεβαίνουν στις εκλογές με την παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα, “Πρώτα το μπάσκετ”.

Επίσης, παράνομη χαρακτηρίζει την απόφαση για μετάθεση των εκλογών στις 23 Μαΐου ο υποψήφιος πρόεδρος Βαγγέλης Λιόλιος, με την παράταξη του οποίου «Δώσε πάσα» κατεβαίνει ως υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Η επιστολή του Νίκου Νικολόπουλου προς το υπόλοιπο ΔΣ της ΕΟΚ έχει ως εξής:

Ξάνθη, 22/3/21

Κύριε Πρόεδρε,
Κύριε Γενικέ Γραμματέα,
Αξιότιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,

Μετά το πραγματοποιηθέν συμβούλιο της 22/3/21 της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και την ανακοίνωση περί ομόφωνης σύμφωνης γνώμης για την αναβολή των εκλογών και την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, με μεταφορά αυτών στις 23/5/21, έχω να δηλώσω τα παρακάτω

1. Δεν έγινε καμία ψηφοφορία μεταξύ των μελών που συμμετείχαν στο Δ.Σ. για την αναβολή των εκλογών και κατ’ επέκταση για τη νέα ημερομηνία διενέργειας αυτών, την 23η Μαΐου του 2021.

2. Δεν λάβαμε γνώση, καθώς δεν μας παρουσιάστηκε, ούτε μας αναγνώστηκε, το κείμενο της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών που μνημονεύεται στην ανακοίνωση.

3. Σε ερώτησή μου για το εάν είναι σύννομη η μετάθεση των εκλογών, σε αντίθεση με αυτά που προβλέπει η νομοθεσία -και αφού εν πρώτοις χαρακτηρίστηκε ως αιχμή- απαντήθηκε με τη φράση «ποια νομοθεσία, δεν υπάρχει τέτοια».

4. Καλώ όλους τους συναδέλφους του Δ.Σ. να ζητήσουμε έκτακτη εκ νέου σύγκλιση εντός 2 ημερών του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να οδηγηθεί η Ομοσπονδία σε εκλογές εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών , με τη χρήση της πλατφόρμας Ζευς, για να αποφύγουμε πιθανή διοίκηση πρωτοδικείου με ότι αυτό συνεπάγεται για το Ελληνικό Μπάσκετ.

5. Δηλώνω ότι αν δεν γίνουν δεκτά τα παραπάνω, παραιτούμαι από μέλος του Δ.Σ. μη θέλοντας να συμβάλω στον κατήφορο του ελληνικού μπάσκετ που δρομολογείται.

Με τιμή

Νίκος Νικολόπουλος
Μέλος Δ.Σ ΕΟΚ

Материалы по теме:

Σαν σήμερα στον αθλητισμό της Θράκης μέσα από το αρχείο του ThrakiSportS (5 Μαρτίου)
Τι συνέβη σαν σήμερα στα σπορ της Θράκης; Ποια ήταν τα πιο σημαντικά γεγονότα, όπως τα περιέγραψαν οι συνεργάτες του ThrakiSportS τα προηγούμενα χρόνια ...
Οι “οργανωτές” του ΓΑΣ Κομοτηνή εξομολογούνται…
Προέρχονται από τις ακαδημίες του Συλλόγου και πλέον είναι οι άνθρωποι που οργανώνουν το παιχνίδι του ανδρικού τμήματος. Ο λόγος για τον Λεωνίδα Διαμαντίδη ...
ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Τα αποτελέσματα του παιδικού πρωταθλήματος και οι βαθμολογίες
Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος  - Με τις Ένωση Καβάλας, Φιλία Ορεστιάδας και Θύελλα Φερών να διπλασιάζουν τις νίκες τους και το παιχνίδι Χρυσούπολη ...
ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν στην άνετη επικράτηση της Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης στο Διδυμότειχο
Άνετη νίκη σημείωσε η ανδρική ομάδα της Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης επί του Σπάρτακου και μάλιστα με ευρεία διαφορά 20 πόντων. Παίζοντας κατά διαστήματα πολύ ελκυστικό μπάσκετ ...
ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Η κλήρωση της πρεμιέρας στο Κύπελλο και την Α΄ Κατηγορία των Ανδρών
Πραγματοποιούνται αυτή την ώρα οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων και του κυπελλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ήδη είναι γνωστή η Α΄ Φάση του ...