Super League: Ο Μάνταλος έγραψε ασίστ αλλά ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι των «Δικεφάλων»

Στο ντέρμπι των «Δικεφάλων» ο ΠΑΟΚ του πρώην παίκτη του ΑΟΞ Πάμπλο Γκαρσία επικράτησε με 3-1 της ΑΕΚ στην Τούμπα στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής των play off της Super League 1.

Βασικός κάτω από τα γκολπόστ των γηπεδούχων αγωνίστηκε ο πρώην τερματοφύλακας του Πανθρακικού Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Ένας επίσης πρώην πορτιέρε του Πανθρακικού, ο Γιώργος Αθανασιάδης, υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων. Βασικοί ήταν επίσης τόσο ο Κομοτηναίος διεθνής μεσοεπιθετικός και αρχηγός Πέτρος Μάνταλος, αλλά και ο πρώην στόπερ του ΑΟΞ Στράτος Σβάρνας.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε μπροστά στο σκορ και μάλιστα πολύ νωρίς, μόλις στο 3′, με τους «ασπρόμαυρους» να χτυπούν την αδυναμία των «κιτρινόμαυρων» στις στατικές φάσεις. Μετά την εκτέλεση φάουλ από τον Σβαμπ και την ασίστ με το κεφάλι από τον προωθημένο Ίνγκασον ήταν ο Ζίβκοβιτς αυτός που με δυνατό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτα για το 1-0.

Στο 30′ από λάθος του Ολιβέιρα ο Ζίβκοβιτς έκανε τη βαθιά μπαλιά για τον Καντουρί, με τον Μαροκινό να κοντρολάρει τη μπάλα προτού τη στρώσει στον Σφιντέρσκι. Ο Πολωνός δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το VAR είχε διαφορετική άποψη, κρίνοντας πως υπάρχει παράβαση στο κοντρόλ του Καντουρί, με το γκολ να ακυρώνεται.

Η ΑΕΚ έφτασε στην ισοφάριση λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, μετά από μια υπέροχη κάθετη του Μάνταλου που «τελείωσε» υποδειγματικά ο Ολιβέιρα, εκμεταλλευόμενος την ολιγωρία των «ασπρόμαυρων» στα δεξιά.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε ξανά πολύ νωρίς ένα γκολ αυτή τη φορά το ξεκίνημα του β’ μέρους με τον Κάρολ Σφιντέρσκι (από την ασίστ του Τζόλη) μέτρησε κανονικά δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 89′ οι ασπρόμαυροι «έφυγαν» στην αντεπίθεση, ο Κρμέντσικ έβγαλε την κάθετη στον Ζίβκοβιτς και ο τελευταίος πλάσαρε τον Αθανασιάδη, καταγράφοντας το δεύτερο του προσωπικό τέρμα για το τελικό 3-1.

Με το τελικό 3-1, ο ΠΑΟΚ προσπέρασε την ΑΕΚ στην 3η θέση (50 βαθμούς οι Θεσσαλονικείς, 48 η Ένωση) και έφτασε στο -1 από τον δεύτερο Άρη.