Έξαλλοι στον Λεβαδειακό με την διαιτησία στην Ξάνθη: «Εφεύρεση το πέναλτι, έπρεπε να δώσει και σε μας»

Ο Λεβαδειακός γνώρισε την ήττα από την Ξάνθη χάρη στο γκολ του Εμπερτ αλλά στην ομάδα της Βοιωτίας κάνουν λόγο για «πέναλτι… εφεύρεση» του διαιτητή Ζαχαριάδη.

«Οι Βοιωτοί ήταν έξαλλοι τόσο σε διοικητικό επίπεδο, όσο και οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο. Άπαντες δεν πίστευαν την υπόδειξη του Ζαχαριάδη, που μόνο αυτός ήξερε τι ακριβώς… είδε και γιατί πήρε αυτή την απόφαση και έκρινε υπέρ των Ακριτών το παιχνίδι», επισημαίνει μάλιστα η ιστοσελίδα sport-fm, ξεχνώντας τα πάμπολλα λάθη του διαιτητή μέχρι εκείνο το σημείο και το εξαιρετικά σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων που επέτρεψε να γίνει.

Στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα μίλησε ο αρχηγός του Λεβαδειακού Ζήσης Καραχάλιοςκαι ανέφερε τα εξής:

«Δεν είχαμε καταλάβει τι έγινε στη συγκεκριμένη φάση. Νομίζαμε όλοι ότι έδωσε επιθετικό φάουλ στην αρχή, αλλά μετά καταλάβαμε ότι είχε δώσει πέναλτι. Στην αρχή ο διαιτητής μας είπε ότι έκανε χέρι ο Μπιανκόνι, μετά μας είπε ότι το έκανε ο Μύγας, δεν ήξερε ούτε ο ίδιος τι είχε δώσει. Φάνηκε γενικότερα ότι σφύριζε περίεργα σε όλο το ματς με κάποια σφυρίγματά του. Δεν λέω ότι και εμείς ήμασταν καλοί, δεν παίξαμε καλά αλλά μπορούσαμε τουλάχιστον την ισοπαλία. Δεν είπα να κερδίσουμε, αλλά αφού μπορείς να πάρεις την ισοπαλία γιατί να μην την πάρεις δηλαδή.

Πρώτα απ’ όλα παίζουν με τον ιδρώτα μας και αυτό δεν είναι ωραίο. Προφανώς, αν είχαμε VAR στη δεύτερη κατηγορία τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα»
, ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε: «Με την ίδια λογική και με το ίδιο σκεπτικό, αν ήθελε θα μπορούσε να δώσει και σε εμάς πέναλτι στο σουτ του Νίλι στο 90′. Νομίζω την είδατε και αυτή τη φάση. Υπήρχε εκνευρισμός εντάξει, αλλά πρέπει να τον διαχειρίζεσαι όπως διαχειρίζεσαι και τις νίκες, έτσι πρέπει να γίνετια. Όλο αυτό είμαι σίγουρος πως θα μας κάνει πιο δυνατούς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Εμείς είμαστε πολύ καλά στην ομάδα μεταξύ μας, δεν μας επηρεάζει τίποτα. Πιστεύουμε σε όλη την ομάδα, στους παίκτες και στον προπονητή, είμαστε πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές και πιστεύω πως στο τέλος εμείς θα είμαστε αυτοί που θα τερματίσουμε στην πρώτη θέση. Έχουμε πολύ καλή ομάδα, όποιος και να παίζει από όλους τους ποδοσφαιριστές είναι το ίδιο».

Στο ίδιο μήκος κύματος έκανε δηλώσεις και ο Γιώργος Μύγας στο sdna υποστηρίζοντας πως άπαντες στην ομάδα δεν μπορούν να… χωνέψουν το πέναλτι που δόθηκε υπέρ της Ξάνθης:

«Εκείνη τη στιγμή τρελάθηκα. Εϊναι κρίμα να δεχόμαστε τέτοια γκολ, γιατί γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλους τους παίκτες. Νιώθω αδικημένος, στενοχωρημένος, θέλαμε τους τρεις βαθμούς με την Ξάνθη. Αν είχε γίνει η παράβαση, δεν θα έλεγα τίποτα. Αλλά από ένα τέτοιο λάθος, δεν μπορούμε να το δεχτούμε.

Μόλις τελείωσε ο αγώνας και είδα τη φάση στο κίνητό μου, απορούσα πώς δόθηκε κάτι τέτοιο. Γελούσανε όλοι οι παίκτες. Εκείνη τη στιγμή τρελάθηκα ακόμη περισσότερο, το είδα δέκα φορές και δεν μπορούσα να καταλάβω τι μπορεί να είδε. Ήταν μία πολύ κομβική στιγμή για το παιχνίδι, η τελευταία φάση του ημιχρόνου που έκρινε τελικά και το παιχνίδι».

Πάντως, παρά τις εντάσεις και τις αντιδράσεις, πλην αυτων των δηλώσεων από παίκτες, επίσημη ανακοίνωση – διαμαρτυρία από την ίδια την ΠΑΕ Λεβαδειακός δεν υπήρξε. Αλλά και με τις δηλώσεις και τις δημοσιεύσεις σε δημοφιλείς ιστοσελίδες δημιουργούνται εντυπώσεις…