Έτοιμος για τις πρώτες κούρσες του στη Μασσαλία ο Κομοτηναίος κολυμβητής Γιάννης Γεωργαράκης

Ο καταγόμενος από την Ροδόπη κολυμβητής του ΑΟ Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Γεωργαράκης είναι έτοιμος για τις πρώτες επίσημες κούρσες της χρονιάς στη διοργάνωση της σειράς γκόλντεν τουρ στη Μασσαλία μεταξύ 20 και 22 Μαρτίου.

Ο Γιάννης Γεωργαράκης συγκαταλέγεται τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στους κορυφαίους σπρίντερ της χώρας μας και έχει ατομικό ρεκόρ 49.50 στα 100μ ελεύθερο από το όπεν του 2019 στον Άλιμο. Ήταν αυτός που ταξίδεψε στο παγκόσμιο υγρού στίβου του 2019 στη Γκουανγκτζού ως μέλος της ελληνικής αποστολής για να συμπληρώσει την τετράδα της σκυταλοδρομίας 4Χ100μ ελεύθερο.

Η 10η θέση που κατέκτησαν μαζί με τους Γκολομέεβ, Χρήστου και Βαζαίο έδωσε στη χώρα μας τη μοναδική μέχρι στιγμής Ολυμπιακή πρόκριση σε σκυταλοδρομία. Ενόψει των Ολυμπιακών λοιπόν ο 22χρονος κολυμβητής του Στέργιου Γιαννούτσου θέλει να αποδείξει στη Μασσαλία ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση για την εξασφάλιση της τελευταίας διαθέσιμης θέσης, μιας και οι υπόλοιποι τρεις έχουν και ατομικές προκρίσεις.

Ο Γεωργαράκης θα κάνει το ντεμπούτο του για το 2021 στα 50μ και τα 100μ ελεύθερο αφού μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κανένας εγχώριος αγώνας και αφού το όνομα δεν ήταν στην αποστολή για τον πρώτο αγώνα του γκόλντεν τουρ στην Νίκαια το Φεβρουάριο. Ο ίδιος δήλωσε στο Sportsfeed τα εξής για τους αγώνες που έρχονται: «Είμαι σε αρκετά καλή φόρμα. Περιμένω πως και πως να κατέβω στους αγώνες γιατί έχω να κολυμπήσω σε αγωνιστική φάση πάνω από ένα χρόνο. Είναι μία καλή στιγμή για να δω σε τι φάση βρίσκομαι και να δω που υστερώ, ώστε να το βελτιώσω».