Επέτειος: 15 χρόνια από το πρώτο γκολ με την φανέλα του ΑΟΞ του ιστορικού αρχηγού του Κώστα Φλίσκα

Ο Κώστας Φλίσκας συνδέθηκε όσο ελάχιστοι ποδοσφαιριστές με την ιστορία του ΑΟΞ. Μέχρι και πριν δυο χρόνια ήταν πρώτος αρχηγός της ομάδας, έχοντας περάσει μια ζωή στα Πηγάδια.

Οικογενειακοί λόγοι επέτειναν τους λόγους που αθόρυβα κρέμασε τα παπούτσια του, με αποτέλεσμα να απουσιάζει από την θλιβερή περσινή χρονιά του υποβιβασμού. Μια απουσία που αποδείχθηκε παραπάνω από εμφανής.

Πλέον συνεχίζει ως γενικός αρχηγός στον Πανσερραϊκό αλλά η καρδιά και το μυαλό παραμένουν στην Ξάνθη, με την φανέλα της οποίας μια μέρα σαν και αυτήν, 15 χρόνια πριν, έγραφε ιστορία. Και αυτό γιατί πετύχαινε το πρώτο του γκολ.

Ηταν 17 Μαρτίου του 2006 όταν ο αμυντικός Κώστας Φλίσκας πετύχαινε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του ΑΟΞ. Η στιγμή αυτή συνέβη στην Λάρισα και στην ήττα της ομάδας της Θράκης στο Αλκαζάρ από την ΑΕΛ με σκορ 3-1 σε αναμέτρηση για την 23η αγωνιστική.

Το 2006 ήταν μια σημαδιακή χρονιά γενικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού τότε ξεκίνησε η Super League. Από τότε ο Καρδιτσιώτης αμυντικός μέσος βρισκόταν συνεχώς στο ρόστερ της Ξάνθης μέχρι και τα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν 2018-19.

Τότε, χωρίς να λύσει το συμβόλαιό του, αποσύρθηκε διακριτικά σε ηλικία σχεδόν 38 ετών. Τιμήθηκε για την προσφορά του στην ομάδα, καθώς είναι τρίτος σε συμμετοχές στην ιστορία της Ξάνθης στη μεγάλη κατηγορία και ο μεγαλύτερος σε ηλικία που φόρεσε τη φανέλα της.

Στα σχεδόν 15 χρόνια της παρουσία του στον ΑΟΞ, πέτυχε μόλις δυο γκολ. Άλωστε η δουλειά του ήταν να αποτρέπει τους αντιπάλους να βάζουν, όχι να επιτυγχάνει ο ίδιος. Αλλά μια μέρα σαν κι αυτήν ακριβώς 15 χρόνια πριν, ο «Φλίσκα ψυχάρα για πάντα ΑΟΞάρα» πετύχαινε το πρώτο του τέρμα με την φανέλα της Ξάνθης…

Το πρώτο, αλλά όχι και το τελευταίο όπως ήδη είπαμε γκολ, του μέχρι πρότινος «capitano» του ΑΟΞ, αφού πέτυχε ακόμα ένα το 2013 στη νίκη της ομάδας της Θράκης με 0-1 επί του Αστέρα στην Τρίπολη περνώντας ουσιαστικά τη μισή αντίπαλη ομάδα.