Europa League: Κίτρινη στον… Τοροσίδη στην ήττα του Ολυμπιακού με 3-1 από την Άρσεναλ

Εξανεμίστηκαν οι όποιες ελπίδες του Ολυμπιακού για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League μετά την ήττα με 3-1 από την Αρσεναλ στο Στάδιο Καραϊσκάκη σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε και από… κίτρινη κάρτα στον Βασίλη Τοροσίδη.

Ηταν στο 81′ όταν ο διαιτητής έσπευσε στον διαμαρτυρόμενο ερυθρόλευκο πάγκο και έδειξα την κάρτα στον Ξανθιώτη γενικό αρχηγό του Ολυμπιακού, ο οποίος διαμαρτυρόταν για επιθετικό φάουλ στο δεύτερο τέρμα της Άρσεναλ. Ο διαιτητής ωστόσο αφού ελέχθηκε η φάση από το VAR μετρησε το τέρμα του Γκάμπριελ που από σεντρα του Γουίλιαν έπιασε την κεφαλιά αλλά στην ίδια φάση φάνηκε να γκρεμίζει τον Εμβιλά.

Λίγο αργότερα, ο Ο Ελνένι έπιασε έναν κεραυνό με το δεξί από μακρινή απόσταση, η μπάλα πήρε πολλά φάλτσα, ο Σα βρήκε ελάχιστα την μπάλα, αρχικά πήγε στο αριστερό δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-3 που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Σα φέρει τεράστια ευθύνη και στο πρώτο γκολ, λίγο μετά το ημίωρο, όταν ο Έντεγκαρντ έπιασε έναν «κεραυνό» με το αριστερό έξω από την περιοχή, η μπάλα πήγε στο κέντρο της εστίας, εκεί όπου ο Σα πήγε να διώξει με το ένα χέρι και τελικά η μπάλα κατέληξε στον ουρανό των διχτύων για το 0-1.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 58′ μετά από συνεχόμενα τραγικά λάθη της άμυνας της Άρσεναλ, με τον Λένο να είναι εκτός περιοχής και αντί να απομακρύνει, να δίνει στον Θεμπάγιος, ο οποίος παρότι πιεζόταν από τον Ελ Αραμπί, πήγε να τον ντριμπλάρει. Ο Μαροκινός κέρδισε την μπάλα και βλέποντας εκτός εστίας τον Λένο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, που όμως δεν κρατήθηκε ως αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό μέχρι τέλους. Πλέον οι ερυθρόλευκοι πρέπει να πετύχουν τουλάχιστον τρία γκολ στον επαναληπτικό για να έχουν ελπίδες πρόκρισης.