Γ’ Εθνική: «Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί ότι ξαναξεκινάει» λένε Γαβριηλίδης και Αντωνίου

«Εχω την πληροφορία ότι μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί ότι ξαναξεκινάει η Γ’ Εθνική, αλλά πάντα έχουμε τον φόβο των κρουσμάτων και των λοιμωξιολόγων».

Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του στην Πέλλα Τηλεόραση ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης.

Ο Κομοτηναίος παράγοντας για τα τεστ επισήμανε: «Όταν παρθεί η απόφαση να ξεκινήσουν οι προπονήσεις θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και το θέμα των τεστ, ότι θα τα καλύψουν οι περιφέρειες ή οι δήμοι».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Στέργιος Αντωνίου ανέφερε:

«Αυτή τη στιγμή έχω την αίσθηση πως όλα οδεύουν προς τη θετική πλευρά. Η επιτροπή έχει αντιληφθεί μέσω στοιχείων ότι το ποδόσφαιρο δεν επιβαρύνει σχεδόν καθόλου καθώς διεξάγεται σε εξωτερικό χώρο.

Βγάλαμε ένα ακόμα πιο αυστηρό πρωτόκολλο και με τη στήριξη της πολιτείας θα πάρουν οι ομάδες τα τεστ οπότε νομίζω έχει ανοίξει η προοπτική. Ακόμα και 28 του μήνα μπορεί να αρχίσει η αγωνιστική δράση.

Το Υπουργείο ασχολήθηκε ενεργά με την παρέμβασή του για τα τεστ αλλά και όσον αφορά το υγειονομικό πρωτόκολλο. Αν υπάρξει σε ομάδα κρούσμα, θα γίνουν περισσότερα τεστ αλλά και αρκετά μεγαλύτερος έλεγχος έτσι ώστε να μην υπάρξει επέκταση του προβλήματος.

Δεν έχει καμία διαφορά με τη Σούπερ Λιγκ. Ο κόσμος όπως και να έχει, κινείται και εδώ μιλάμε στην ουσία για ένα περιφερειακό πρωτάθλημα.

Πρόκειται για οργανωμένα σωματεία και γίνεται δουλειά από την ΕΠΟ και την ΓΓΑ για να τηρούντα τα μέτρα. Ο κόσμος το περιμένει, φίλαθλοι δε θα υπάρχουν, τα κριτήρια είναι γνωστά και ο κόσμος κυκλοφορεί.

Δεν κατανοώ γιατί πήγαμε τόσο πίσω. Υπάρχουν ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που ενώ ήταν σε χειρότερη υγειονομική κατάσταση κοντεύουν να τελειώσουν και το δικό μας είναι στην αρχή!»

Οταν του ζητήθηκε μάλιστα η διευκρίνιση αν έχει την πεποίθησή σας είναι πως θα έχουμε θετική εισήγηση από τους λοιμωξιολόγους, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ ανέφερε:

«Ναι, το πιστεύω ο κ. Εξαδάκτυλος και κ. Παγώνη όπως δήλωσε και σε εσάς, είναι θετικοί. Ήταν έκπληξη που σταμάτησε γιατί είναι οργανωμένο. Αν ανοίξει η αγορά για παράδειγμα, θα κάνουν όλοι τεστ; Όταν όμως παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα και έχουν κάνει τεστ, είναι καθαροί, που είναι το πρόβλημα;

Στην Ευρώπη οι ποδοσφαιριστές αγκαλιάζονται, σε πολλούς χώρους λειτουργούν έτσι. Στο αεροπλάνο ας πούμε, εισέρχονται εκατό  άνθρωποι χωρίς τεστ, δε μπορείς να πεις να μην αγωνιστεί ο άλλος».