Γ’ Εθνική: Μειώνονται στους μισούς οι όμιλοι και άρα οι ομάδες από το ερχόμενο κιόλας καλοκαίρι

Στην δραστική μείωση των ομάδων που θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικης αλλά και μοιραία στις ομάδες σε αυτό προχωρά η ΕΠΟ, όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της Στέργιος Αντωνίου.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα mikriliga, αναφέρθηκε στην επικείμενη αναδιάρθρωση της Γ’ Εθνικής που θα γίνει από το προσεχές κιόλας καλοκαίρι και θα επιφέρει δραματική μείωση των ομάδων αλλά και των ομίλων ώστε να είναι πραγνατικά εθνική κατηγορία και οχι περιφερειακό πρωτάθλημα.

«Φέτος υποβιβάζονται 56 ομάδες από τις 136 και μένουν 80 για την επόμενη περίοδο. Η νέα Γ’ Εθνική, θα είναι αξιολογημένη κατηγορία γιατί θα είναι πλέον 3η Εθνική κατηγορία και όχι τέταρτη.
Είναι αστείο να την χαρακτηρίζουμε «εθνική» όταν υπάρχει π.χ. ο Κρητικός όμιλος, 2-3 όμιλοι της Πελοποννήσου ή όταν στέλνει η Αθήνα σε 2-3 ομίλους ομάδες. Αυτό δεν είναι Εθνικό αλλά περιφερειακό! Πρέπει να δούμε πως θα το διορθώσουμε.
Αν φέτος δηλώσουν και οι 80 που θα μείνουν, να γίνουν 4 ή 5 όμιλοι. Αν κάποιες δε δηλώσουν, πάμε για τέσσερις ομίλους, που αυτός είναι και ο τελικός στόχος στα επόμενα χρόνια».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που θα προκληθούν με ιδιαίτερη αναφορά στον όμιλο της Κρήτης όπου οι ομάδες δεν έχουν επιθυμία διάσπασης του ομίλου, ο Στέργιος Αντωνίου ανέφερε:

«Ο πιο ευνοημένος όμιλος είναι ο Κρητικός. Κάναμε έναν ξεχωριστό όμιλο προκειμένου να γλιτώσουν χρήματα σε μετακινήσεις, ξενοδοχεία. Μειώσαμε το κόστος και τώρα είπαμε να γίνουν δέκα παιχνίδια με νέα μείωση που έχουμε σκοπό σε οδοιπορικά, σε τεστ, αν οι παίκτες και οι προπονητές είναι ερασιτέχνες, δεν είναι πολλά τα έξοδα.
Λένε να μην γίνει το πρωτάθλημα για να μείνουν στην κατηγορία όλες οι ομάδες, ξέρω ότι δεν αντέχουνε πολλές να είναι σε Εθνική κατηγορία και δε θα μπορούν να ανταποκριθούν όλες.
Δώσαμε ευκαιρία σε όποια ομάδα θέλει να κατέβει, δήλωσαν πολύ λίγες ότι δεν θα παίξουν και θα υποβιβαστούν. Στην ουσία με την αναδιάρθρωση, υποβιβάζονται από την τέταρτη κατηγορία για να αγωνιστούν πάλι, σε τέταρτη κατηγορία…».