Γ’ Εθνική: Μειώνονται στους μισούς οι όμιλοι και άρα οι ομάδες από το ερχόμενο κιόλας καλοκαίρι

Στην δραστική μείωση των ομάδων που θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικης αλλά και μοιραία στις ομάδες σε αυτό προχωρά η ΕΠΟ, όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της Στέργιος Αντωνίου.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα mikriliga, αναφέρθηκε στην επικείμενη αναδιάρθρωση της Γ’ Εθνικής που θα γίνει από το προσεχές κιόλας καλοκαίρι και θα επιφέρει δραματική μείωση των ομάδων αλλά και των ομίλων ώστε να είναι πραγνατικά εθνική κατηγορία και οχι περιφερειακό πρωτάθλημα.

«Φέτος υποβιβάζονται 56 ομάδες από τις 136 και μένουν 80 για την επόμενη περίοδο. Η νέα Γ’ Εθνική, θα είναι αξιολογημένη κατηγορία γιατί θα είναι πλέον 3η Εθνική κατηγορία και όχι τέταρτη.
Είναι αστείο να την χαρακτηρίζουμε «εθνική» όταν υπάρχει π.χ. ο Κρητικός όμιλος, 2-3 όμιλοι της Πελοποννήσου ή όταν στέλνει η Αθήνα σε 2-3 ομίλους ομάδες. Αυτό δεν είναι Εθνικό αλλά περιφερειακό! Πρέπει να δούμε πως θα το διορθώσουμε.
Αν φέτος δηλώσουν και οι 80 που θα μείνουν, να γίνουν 4 ή 5 όμιλοι. Αν κάποιες δε δηλώσουν, πάμε για τέσσερις ομίλους, που αυτός είναι και ο τελικός στόχος στα επόμενα χρόνια».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που θα προκληθούν με ιδιαίτερη αναφορά στον όμιλο της Κρήτης όπου οι ομάδες δεν έχουν επιθυμία διάσπασης του ομίλου, ο Στέργιος Αντωνίου ανέφερε:

«Ο πιο ευνοημένος όμιλος είναι ο Κρητικός. Κάναμε έναν ξεχωριστό όμιλο προκειμένου να γλιτώσουν χρήματα σε μετακινήσεις, ξενοδοχεία. Μειώσαμε το κόστος και τώρα είπαμε να γίνουν δέκα παιχνίδια με νέα μείωση που έχουμε σκοπό σε οδοιπορικά, σε τεστ, αν οι παίκτες και οι προπονητές είναι ερασιτέχνες, δεν είναι πολλά τα έξοδα.
Λένε να μην γίνει το πρωτάθλημα για να μείνουν στην κατηγορία όλες οι ομάδες, ξέρω ότι δεν αντέχουνε πολλές να είναι σε Εθνική κατηγορία και δε θα μπορούν να ανταποκριθούν όλες.
Δώσαμε ευκαιρία σε όποια ομάδα θέλει να κατέβει, δήλωσαν πολύ λίγες ότι δεν θα παίξουν και θα υποβιβαστούν. Στην ουσία με την αναδιάρθρωση, υποβιβάζονται από την τέταρτη κατηγορία για να αγωνιστούν πάλι, σε τέταρτη κατηγορία…».

Материалы по теме:

Πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων Άγγελος Δανιήλ: «Σύγχρονο και ευέλικτο μοντέλο στην Γ’ Εθνική»
Μετά τη διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής του Ειδικού Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής και ενόψει της προσεχούς σεζόν, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων Άγγελος Δανιήλ, προέβη ...
Τα πάντα για το νέο Κύπελλο Γ’ Εθνικής που θα μετέχουν ΑΕΚ, Σουφλί, Κόσμιο, Νέστος κλπ…
Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης -  Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του ThrakiSportS και ανακοινώθηκε και επισήμως από την ΕΠΟ την Τρίτη η ...
Europa League: Αποκλεισμός για τους πρώην Θρακιώτες στη φάση των 32! Ολυμπιακός και ΑΠΟΕΛ πέρασαν στους 16
  Κανείς από τους Θρακιώτες δεν κατάφερε να προκριθεί στους 16 του Europa League, καθώς οι ομάδες τους γνώρισαν τον αποκλεισμό στους επαναληπτικούς που έγιναν ...
Super League: Προληπτικές ατομικές εξετάσεις στους παίκτες του ΑΟΞ
Σε προληπτικές, ατομικές, εξετάσεις λόγω του κορονοϊού υποβλήθηκαν το πρωΐ οι ποδοσφαιριστές, από τον γιατρό της ομάδας του ΑΟ Ξάνθη. Η ανακοίνωση της Θρακιώτικης ΠΑΕ: Σε ...
Βαρύ πένθος για το Νίκο Παπαδόπουλο καθώς έχασε τη μητέρα του
Δύσκολες στιγμές περνάει ο πρώην τεχνικός της Ξάνθης και νυν των Χανίων, Νίκος Παπαδόπουλος, αφού έφυγε από τη ζωή η μητέρα του. Η ΠΑΕ ...