Αποκαλύψεις Μπαλτάκου για τα μυστικά της δικαίωσης ΠΑΟΚ και την καταδίκη της Ξάνθης

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη» του Open μίλησε αρκετά μετά τα μεσάνυχτα ο δικηγόρος Τάκης Μπαλτάκος, κάνοντας μια ανάλυση της υπόθεσης για την φερόμενη πολυϊδιοκτησία Ξάνθης – ΠΑΟΚ.

«Ακόμα και να πήγαινε ο Ολυμπιακός στο CAS το αποτέλεσμα θα ήταν μηδέν. Οποιος διαβάσει και τις 100 σελίδες της απόφασης, πρόκειται για μια απόφαση που αγγίζει τα όρια της τελειότητας. Δεν έχω δει απόφαση τόσο βαθιά και πλήρη όσον αφορά τη νομική ανάλυση», είπε αρχικά ο Μπαλτάκος, που συμμετείχε στις νομικές διαδικασίες ως δικηγόρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

«Κλειδί της υπόθεσης ήταν η μετατόπιση του κέντρου βάρους. Ο Ολυμπιακός το είχε μεταφέρει στη σχέση ΠΑΟΚ-Καλπαζίδη λέγοντας τα περί ανιψιού, σερβιτόρου κλπ. Εγω προσπαθησα, έχοντας αναλάβει το συγκεκριμένο κομμάτι, να μετατοπίσω το κέντρο βάρους από εκει στην σχέση Vialand-Ξάνθης. Ηξερα την μεθοδολογία που θα δίκαζαν εφέτες, με βάση τη λογική του Αρείου Πάγου», σχολιάσε ο Μπαλτάκος.

Και εξήγησε: «Ακόμα και αν υπήρχε η σχέση ΠΑΟΚ-Καλπαζίδη, προβάλλεται αλυσιτελώς αυτό επειδή αυτό το οποίο προέχει είναι η σχέση Καλπαζίδη-Ξάνθης. Αν δεν μπορούσε να ελέγξει κυριαρχικά την Ξάνθη, δεν μας ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα. Λέει λοιπον η απόφαση ότι δεν πείθεται το δικαστήριο ότι εκείνος που έχει γήπεδα όπου προπονούνται οι έφηβοι μπορούσε κυριαρχικά να ελέγχει τους Συγγελίδη και Πανόπουλο».

Διευκρίνισε πιο μετά ο Τάκης Μπαλτάκος: «Ακολούθησα μεθοδολογία Αρείου Πάγου επειδή αυτήν την γλώσσα αναγνωρίζουν οι εφέτες. Η απόφαση της ΕΕΑ βρίθει αντιφατικών ισχυρισμών. Λέει η Επιτροπή ότι Πανοπουλος, Συγγελιδης, Χαλαβαζής και Πιαλογλου ειναι μέλη στη Vialand του Καλπαζιδη, άρα η Ξάνθη θυγατρική της Vialand. Το δικαστήριο είπε ότι ισχύει το ακριβώς αντίστροφο. Δεν μπορεί να είναι η Ξάνθη θυγατρική της Vialand αλλά η Vialand της Ξάνθης. Εκεί κρίθηκε η υπόθεση».

Σε ερώτηση για την Ξάνθη και πως θα αποκατασταθεί η ζημία που πέστη, ο Μπαλτάκος απάντησε: «Για την Ξάνθη δεν θέλω να μιλήσω γιατί δεν ήμουν δικηγόρος της Ξάνθης». Στο αντίστοιχο ερώτημα για τον ΠΑΟΚ δεν ήταν επίσης διαφωτιστικός: «Για τον ΠΑΟΚ ας ερωτηθεί η διοίκηση. Εμένα ο ρόλος μου ήταν να κερδίσουμε τη δίκη».

Ωστόσο ο Μπαλτάκος σχολίασε: «Χρειάζονται δύο για να χορέψεις ταγκό. Η Ξάνθη είχε μια συγκεκριμένη νομική στρατηγική. Δεν μπορώ να κρίνω. Δεν ήταν απόφαση των συναδέλφων αλλά της διοίκησής της, αποφάσισε δηλαδή να μην πάει στο CAS. Δεν μπορώ να το κρίνω αυτό. Η ζημιά πάνω στο χορτάρι δεν αποκαθίσταται. Για την οικονομική ζημία, θα πρέπει να αποφασίσει και να ερωτηθεί η διοίκηση του ΠΑΟΚ αν θα κυνηγησει αποζημιώσεις στα αστικά δικαστήρια».