«Χ»αμένοι και οι δυο! Νέα απώλεια βαθμών για τον ΑΟΞ με τον Ιωνικό στη Νίκαια

Ιωνικός και Ξάνθη έμειναν ισόπαλοι με 1-1 στη Νίκαια, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστική της Super League 2, ένα αποτέλεσμα που μάλλον δεν συμφέρει κανέναν.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν στο σκορ στο 65′ με το ωραίο αριστερό σουτ του Πλατέλλα, με τον ΑΟΞ να ισοφαρίζει άμεσα στο 68′ με ωραία κεφαλιά του προωθημένου Κέβιν, ύστερα από σέντρα του Έμπερτ.

Ο Μπάμπης Τεννές προτίμησε να μην αλλάξει πολλά στο αρχικό σχήμα σε σχέση με εκείνο που παρέταξε την περασμένη Τετάρτη κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας· με μοναδική εξαίρεση την είσοδο του Θυμιάνη αντί του Βόλτερς. Στη διάρκεια της προθέρμανσης ωστόσο ο Σάββας Σιατραβάνης τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να αλλαχθεί την τελευταία στιγμή από τον Ελίνι Δημούτσο.

Στα πρώτα λεπτα του αγώνα η Ξάνθη ήταν εκείνη που είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να απειλήσει την εστία του Γκίνη, με τον Ιωνικό από την πλευρά του να ξεκινά τις προσπάθειες του από τα δεξιά με τον Παπαγεωργίου και τον Πλατέλλα. Η πρώτη εντός εστίας τελική έγινε στο 14′ με το μακρινό σουτ του Μικελτατζε, το οποίο όμως μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Γκίνη.

Από το 20ο λεπτό ακολούθησε ένα δεκάλεπτο ασφυκτικής πίεσης από τους γηπεδούχους, κλείνοντας τον ΑΟΞ στο δικό του μισό και σημειώνοντας δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες ώστε να προηγηθεί. Αρχικά στο 27′ με τετ α τετ του Φαζού το οποίο απέκρουσε ο Ίτσο και στη συνέχεια ο Βέρκερ έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή· και στο 30′ με το γυριστό του Νιάσε, όπου ο Ίτσο είχε και πάλι την απάντηση.

Κόντρα στη ροή του αγώνα έως εκείνο το σημείο, οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με δική τους τεράστια ευκαιρία ώστε να «παγώσουν» τη Νεάπολη. Στο 34′ ο Τάτος με φανταστική ατομική ενέργεια διέσχισε όλο το γήπεδο, πάσαρε αριστερά για τον Μικελτάτζε και αυτός με την σειρά του γύρισε για τον ανενόχλητο Μπριλάντε που σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Γκίνη.

Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη σημειώθηκε από την πλευρά του ΑΟΞ παρότι ο Ιωνικός είχε με το μέρος του την κατοχή της μπάλας. Στο 57′ ο Καπνίδης εκμεταλλεύτηκε το αμυντικό λάθος και σούταρε, με τον Κοτσώνη να του βάζει την κόντρα και να στέλνει την μπάλα κόρνερ.

Στο 65′ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με το τρομερό αριστερό σουτ του Πλατέλλα έξω από την περιοχή που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ίτσο, τιμωρώντας με αυτόν τον τρόπο την πρώην ομάδα του. Η απάντηση ήταν άμεση· στο 68′ από σέντρα του Έμπερτ ο προωθημένος Κέβιν με ωραία κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Παρά το γεγονός πως το σκορ ήταν ανοιχτό και δεν συνέφερε σε κανέναν η ισοπαλία, οι δύο ομάδες δεν προχώρησαν σε ρίσκα, ήταν προσεκτικές στα νότα τους· με αποτέλεσμα καμία από τις δύο να μην δημιουργεί κάποια μεγάλη φάση μέχρι το τέλος του αγώνα.

Σε αρκετές παρεμβάσεις χρειάστηκε στη διάρκεια του αγώνα ο διαιτητής Γιώργος Τάσης από την Ήπειρο, καθώς η ένταση και τα σκληρά μαρκαρίσματα κυριάρχησαν σε σημεία του παιχνιδιού. Την διαιτητική τριπλέτα συμπλήρωναν οι Φίλος (Βοιωτίας) και Βογιατζής (Καρδίτσας). Τέταρτος ήταν ο Κατόπης (Σάμου). Γκρίνια και παράπονα είχαν και οι δυο πλευρές. Υποδείχθηκαν κίτρινες σε Ματσούκας (25′), Κοτσώνη (45+1′), Φαζό (81′), Πλατέλλα (89′) και τους παίκτες του ΑΟΞ Τάτο (25′), Μικελτάτζε (58′) και Καπνίδη (78′) ενώ κόκκινη δέχθηκε στο 25′ ο Τσιριγώτης (στον πάγκο του Ιωνικού).

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Δημήτρης Σπανός): Γκίνης, Παπαγεωργίου (82′ Βλαχομήτρος), Φαζός, Κοτσώνης, Ομάρ, Γκοτσούλιας, Νιάσε, Πλατέλλας, Ματσούκας (64′ Μπρίτο, 90+1′ Μουστάκης), Ρόλε (90+1′ Πογοσιάν), Κάστρο.
ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Πέτροβιτς, Τζούρμαν, Βέρκερ, Κέβιν, Θυμιάνης, Δημούτσος (56′ Καπνίδης), Μπριλάντε, Έμπερτ (71′ Σρόιχεν), Τάτος (90′ Ντίνας), Μικελτάτζε.