Super League: Bασικός ο Μπέρτος στο μεγάλο διπλό της ΑΕΛ στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ που έμπλεξε για τα καλά

Η ουραγός ΑΕΛ επικράτησε με 2-3 του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ», στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League, παίρνοντας πήρε σπουδαίο δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο στην μάχη της παραμονής στην κατηγορία.

Βασικός για τους φιλοξενούμενους ο ξανθιώτης δεξιός οπισθοφύλακας Μανώλης Μπέρτος, ενώ για τους γηπεδούχους βασικούς ήταν ο μέχρι πρότεινος μεσοεπιθετικός της Ξάνθης Φάμπιο Στάρτζεον.

Ιδανικότερο σενάριο δεν θα μπορούσαν να φανταστούν στον ΟΦΗ, αφού οι Κρητικοί έπιασαν στον… ύπνο την ΑΕΛ, με τον Στάικο μόλις στο 2′ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα μετά από εξαιρετική συνεργασία του με τον Ντε Γκουζμάν για το 1-0.

 Η ΑΕΛ έφτασε στο πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης, όταν ο διαιτητής της αναμέτρησης Κουτσιαύτης, έδειξε το σημείο του πέναλτι μετά από κακή έξοδο του Σωτηρίου, που… γκρέμισε μέσα στην περιοχή τον Ντουρμισάι. Η φάση ελέγχθηκε και από τον VAR που συμφώνησε με την απόφαση του Κουτσιαύτη.

Την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών ανέλαβε ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι, με τον Ντουρμισάι, παρά την προσπάθεια του Σωτηρίου που έπεσε στην σωστή γωνία, να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας για το 1-1 στο 29′.

Στο 63′ ωστόσο ήρθε η ολική ανατροπή για τους «βυσσινί», όταν ο Ακούνια με εξαιρετική ατομική ενέργεια απέφυγε το μαρκάρισμα των αντιπάλων του και με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Σωτηρίου, γράφοντας το 1-2 υπέρ της ΑΕΛ.

Δύο λεπτά αργότερα ο διαιτητής της αναμέτρησης, Κουτσιαύτης, έδειξε κόκκινη κάρτα στον Ντουρμισάι με τον ρέφερι από την Άρτα να παίρνει πίσω την απόφασή του μετά από εξέταση της φάσης στο VAR, διατηρώντας έτσι την αριθμητική ισορροπία των δύο ομάδων.

Μετά το γκολ της ΑΕΛ και την φάση με τον Ντουρμισάι, το ματς πήρε  «φωτιά» με τον ΟΦΗ να φτάνει στο γκολ της ισοφάρισης, όταν στο 72′ ο Ακούνια ανέτρεψε τον Σολίς μέσα στην περιοχή, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Ντε Γκουζμάν ανέλαβε την εκτέλεση όμως ο Νάγκι απέκρουσε.

Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης, ωστόσο έδωσε επανάληψη, αφού ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ έκανε δύο βήματα από την τελική γραμμή, με τον Ντε Γκουζμάν να αναλαμβάνει και πάλι την εκτέλεση στέλνοντας αυτή την φορά την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

Στο 78′ ο Σολίς αναδείχθηκε σε αρνητικό πρωταγωνιστή, αφού χτύπησε εκτός φάσης τον Γιακιμόφσκι, αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα.

Σα να μην έφτανε η αποβολή για τον ΟΦΗ οι Κρητικοί δέχθηκαν την απόλυτη ψυχρολουσία, με τον Ντουρμισάι στο 83′ να στέλνει με εξαιρετική ενέργεια την μπάλα στα δίχτυα για το 2-3 υπέρ της ΑΕΛ, με την φάση να ελέγχεται και από το VAR που αποφάνθηκε ότι όλα ήταν… νόμιμα με τους «βυσσινί» να παίρνουν ξανά το προβάδισμα.

Μετά το τελικό 2-3, η ΑΕΛ παρέμεινε στην τελευταία θέση με 16 βαθμούς, μόλις 1 βαθμό όμως από τον 13ο Παναιτωλικό, ενω ΟΦΗ που έμπλεξε για τα καλά και η Λαμία έχουν 19 βαθμούς, με τους Φθιώτες όμως να έχει δύο παιχνίδια λιγότερα.