«Έτοιμος για μεγαλύτερες προπονητικές προκλήσεις» δηλώνει ο Μίλαν Ράσταβατς

«Ήμουν δύο χρόνια στην Ξάνθη και τώρα δεύτερο χρόνο στον Αστέρα. Είναι φυσικό να κυνηγάς μεγαλύτερους στόχους. Αυτή τη στιγμή βασικός μου στόχος είναι να βγούμε στην Ευρώπη. Μετά θα δούμε. Είμαι έτοιμος για μεγαλύτερες προπονητικές προκλήσεις στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό».

Αυτά μεταξύ των άλλων δήλωσε ο τεχνικός του Αστέρας Τρίπολης και πρώην της Ξάνθης σε συνέντευξη σε σερβικό Μέσο. Επιπλέον μίλησε για την πορεία και το μυστικό της επιτυχίας του Αστέρα Τρίπολης, τις διαφορές μεταξύ ελληνικού και σέρβικου ποδοσφαίρου, καθώς και για τον κορονοϊό στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα για τον Αστέρα είπε:

«Τα κομμάτια του παζλ μπήκαν όπως έπρεπε κι ό,τι μας έλειψε πέρσι και χάσαμε τα playoffs, γιατί δεν είχα έρθει έγκαιρα στην ομάδα, τώρα το πετύχαμε. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αλλά η αλήθεια είναι πως πάμε καλά και έχουμε ήδη εξασφαλίσει την παρουσία μας στα playoffs. Έχουμε να παίξουμε ακόμη με Ατρόμητο και ΠΑΣ και μετά άλλα δέκα ματς, στα οποία στόχος είναι η τέταρτη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη», ενώ πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να καλύψουμε το έλλειμμα που έχουμε σε μπάτζετ συγκριτικά με άλλες ομάδες με τακτική και τεχνική και να βάζουμε δύσκολα στους μεγάλους αντιπάλους μας. Βρισκόμαστε στο κέντρο της Πελοποννήσου, στα 150 χιλιόμετρα από την Αθήνα και δουλεύουμε με ηρεμία. Έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο, ενώ εγώ είμαι τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα και ξέρω πλέον πώς λειτουργούν τα πράγματα. Ο Αστέρας δεν μετρά καν δύο δεκαετίες στη μεγάλη κατηγορία, αλλά έχει παίξει πέντε φορές στην Ευρώπη, μια φορά κι απέναντι στην Παρτιζάν και είναι σαφές πως προοδεύει χρόνο με το χρόνο. Τα φετινά αποτελέσματα το δείχνουν αυτό».

Για τη σύγκριση μεταξύ ελληνικού και σερβικού πρωταθλήματος: «Το ελληνικό είναι πολύ πιο απαιτητικό και έχει υψηλή ποιότητα. Οι ομάδες έχουν μεγαλύτερα μπάτζετ, υπάρχει περισσότερη πίεση και πολλοί ξένοι προπονητές. Για μένα είναι πρόκληση να εργάζομαι σε τέτοιες συνθήκες για να εξελιχθώ κι εγώ».

Τέλος, έκλεισε αναφέροντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και τους περιορισμούς λόγω Covid: «Δεν είμαστε τελείως κλειστά, αλλά υπάρχουν περιορισμοί. Τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, τα εστιατόρια, τα κλαμπ είναι κλειστά και τα μαγαζιά κλείνουν στις 17:00. Για να βγεις πρέπει να στείλεις μήνυμα. Όσον αφορά στους αγώνες, όλα κυλούν ομαλά με τα απαραίτητα μέτρα».