Γ’ Εθνική: Κανονικά οι προπονήσεις για τις έξι ομάδες της Θράκης

Κανονικά μπορούν να συνεχίζουν τις προπονήσεις τους όλες οι ομάδες της Θράκης που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, πλην φυσικά της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου που δήλωσε αποχώρηση.

Αν και από ομάδες όπως ο Ορφέας Ξάνθης και ο Άρης Αβάτου υπήρξαν αντιδράσεις για την απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, η πραγματικότητα είναι ότι η απαγόρευση προπονήσεων δεν αφορά καμία από τις ομάδες της Θράκης.

Όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη και διευκρινίζεται και στην ΚΥΑ που εκδόθηκε την Πεμπτη, απαγορεύεται στις περιφερειακές ενότητες αυξημένου κινδύνου (βαθέως κόκκινου δηλαδη) η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες, χωρίς την παρουσία θεατών με εξαίρεση τις ομάδες που μετέχουν στα πρωταθλήματα
 ποδοσφαίρου ανδρών Super League Ι και Super League ΙΙ,
 Α’ κατηγορίας ανδρών καλαθοσφαίρισης (Basket League),
 Α’ κατηγορίας ανδρών πετοσφαίρισης (Volley League)

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου έχουν ενταχθεί η Περιφέρεια Αττικής, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κορινθίας, Αχαΐας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Εύβοιας (εκτός του Δήμου Σκύρου), Αιτωλοακαρνανίας, Λευκάδας (εκτός του Δήμου Μεγανησίου), Λάρισας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Σάμου και οι Δήμοι Καλύμνου, Χίου και Ρόδου.

Για την υπόλοιπη χώρα και άρα και για την Θράκη δεν ισχύουν οι προηγούμενες απαγορεύσεις. Μπορούν (θεωρητικά) να διεξάγονται κανονικά προπονήσεις και αγώνες ακόμα και σε Α1 Γυναικών Μπάσκετ και Βόλεϊ, Α1 Ανδρών Χάντμπολ και Πόλο κλπ. Επίσης, όπως ρητά διευκρινίζεται στην ΚΥΑ, επιτρέπεται κανονικά η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις, χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα
 α) ποδοσφαίρου ανδρών Football League,
 β) ποδοσφαίρου γυναικών Α’ εθνικής,
 γ) ποδοσφαίρου σάλας ανδρών Α’ εθνικής,
 δ) ποδοσφαίρου ανδρών Γ’ εθνικής,
 ε) καλαθοσφαίρισης ανδρών Α2 κατηγορίας.

Συνεπώς για τις έξι ομάδες της Θράκης στη Γ’ Εθνική (Ορφέας Ξάνθης, Αρης Αβάτου, Αναγέννηση Θαλασσιάς, Ελπίδα Σαπών, Αλεξανδρούπολη, ΑΕ Διδυμοτείχου) οι προπονήσεις μπορούν να συνεχίζονται κανονικά. Το ίδιο ισχύει και με τις ομάδες της Ανατολικής Μακεδονίας στους Νομούς Δράμας, Καβάλας αλλά και Σερρών. Οι μόνες ομάδες που δεν μπορούν να κάνουν προπονήσεις σε σχέση με τον 1ο Ομιλο της Γ’ Εθνικής είναι αυτές της Θσσαλονίκης (Ηρακλής, ΑΕ Αμπελοκήπων, Εθνικός Σοχού).