Λουκέτο ξανά στα πρωταθλήματα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς – Οι μόνες τέσσερις εξαιρέσεις

Λουκέτο ξανά στα πρωταθλήματα που μόλις είχαν ξεκινήσει ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Εξαίρεση δίνεται μόνο για τα πρωταθλήματα της Α’ και Β’ Εθνικής Ποδοσφαίρου (δηλαδή και του πρωταθλήματος της Super League και της Super League 2 στο οποίο μετέχει η Ξάνθη), το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών Μπάσκετ (δηλαδή η Basket League) και το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών Βόλεϊ (η Volley League).

Ολα τα άλλα πρωταθλήματα που πρόσφατα είχαν ξαναξεκινήσει, όπως για παράδειγμα αυτό του χαντμπολ, του πόλο αλλά και η Α1 Γυναικών Βόλεϊ, αν δεν υπάρξει κάποια διορθωτική διευκρινιστική εγκύκλιος, σταματάνε. Και μοιραία θα πάει πιο πίσω η όποια επανέναρξη και σε Football League και Γ’ Εθνική – που προγραμματιζόταν στο τέλος του μήνα, ενώ δεν θα εκκινήσει και το γυναικείο μπάσκετ της Α1 κατηγορίας (το τζάμπολ είχε προγραμματιστεί για τις 7/3). 

Το «λουκέτο» αφορά μόνο στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), στο οποίο δεν ειναι η Θράκη αυτή τη στιγμή αλλά βρίσκονται 18 περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, εκεί βρίσκονται Αττική, Θεσσαλονίκη, Κορινθία, Αχαΐα, Αργολίδα, Αρκαδία, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια εκτός Σκύρου, Αιτωλοακαρνανία, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Λάρισα, Άρτα, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Σάμος, Χίος και Ρόδος.

Τα νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από αύριο Πέμπτη 4 Μαρτίου έως και την Καθαρά Δευτέρα, 15 Μαρτίου. Απαντες βέβαια βρίσκονται σε αναμονή για την διευκρινιστική ΚΥΑ.

Αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς:

«Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, ισχύουν πλέον τα εξής:

Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, εξαιρείται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών.

1. Των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Α’ και Β’ Εθνικής κατηγορίας, Super League 1 και 2, στα πρωταθλήματα της Α’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών καλαθοσφαίρισης Basket League και της Α’ κατηγορίας ανδρών πετοσφαίρισης volley league και μόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών Ομοσπονδιών. ΌΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ. 

Σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή των παραπάνω εξαιρέσεων είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο και πριν από τον αγώνα, προληπτικό έλεγχο για covid19 με τεστ αντιγόνου απο διαπιστευμένα εργαστήρια.

Επιτρέπεται επίσης η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η ΓΓΑ κατόπιν εισήγησης της Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2021».

#PressGreece

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ